Ziua Porţilor Deschise la Pompieri. Braşovenii vor învăţa cum să prevină incendiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 13 octobmrie toată Europa celebrează Ziua Informării preventive. Anul acesta, sub deviza „Preveniţi Ghinionul“, braşovenii vor afla mai multe despre pericolele la care se expun atunci când sunt neatenţi sau folosesc instalaţii improvizate.

Braşovenii sunt aşteptaţi astăzi între orele 10:00 şi 14:00 la Ziua Porţilor Deschise la Detaşamentul 1 de Pompieri Braşov şi la Detaşamentul 2 de Pompieri Braşov. Cei mici vor putea vedea maşinile de pompieri şi vor putea afla cum funcţionează. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea în Sala de Tradiţii o expoziţie de pictură, care va avea ca temă dezastrele naturale şi cum sunt percepuţi salvatorii pompieri de către elevii din ciclul primar. La Şcoala Generală 15 va avea loc un exerciţiu de evacuare în caz de cutremur. În mai multe zone din oraş pompietrii vor împăţi pliante cu sfaturi de prevenire a incendiilor.

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele însemnate, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat, instalaţiile electrice sau mijloacele de încălzire defecte sau improvizate, dar şi umatul şi focul deschis.

La Braşov în anul 2014 au fost 454 de incendii cu 13% mai multe decât în anul precedent. Pompierii au salvat 15 oameni şi bunuri de peste 400 de milioane de lei. Tot în 2014, 14 persoane sau intoxicat cu fum şi trei au decedat. Incendiile au distrus bunuri de aproape 14 milioane de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite