Ziua Mondială a Animalelor Sălbatice. Intrare liberă în rezervaţia de urşi de la Zărneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Mondială a Animalelor Sălbatice se sărbătoreşte în întreaga lume în data de 3 martie, iar cu acest prilej Asociaţia „Milioane de prieteni”, în colaborare cu World Animal Protection (Societatea Mondială de Protecţie a Animalelor), desfăşoară mai multe acţiuni în scopul promovării protecţiei animalelor sălbatice, cu atât mai mult cu cât anul acesta campania este adresată tinerei generaţii.

Cu acestă ocazie, vineri, toţi copiii vor beneficia de intrare gratuită în rezervaţia de urşi de la Zărneşti unde vor avea parte de surprizele pregătite de membrii asociaţiei.

„Întrucât Rezervaţia se vizitează doar dimineaţa, înainte de vizitare vă recomandăm să consultaţi programul pe pagina ampbears.ro/visit”, au explicat reprezentanţii AMP.

De asemenea, la şcolile unde asociaţia derulează programul de educaţie pentru protecţia animalelor vor fi rulate filme documentare care prezintă lumea animalelor sălbatice şi importanţa lor în viaţa oamenilor din întreaga lume.

În 20 decembrie 2013, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (AGONU) a proclamat ziua de 3 martie ca Ziua Internaţională a animalelor sălbatice. S-a ales această zi tocmai pentru că atunci s-a semnat şi Convenţia privind comerţul internaţional cu specii pe cale de dispariţie ale faunei şi florei sălbatice.

„În acest an, Ziua Mondială a animalelor sălbatice este dedicată în special tinerilor. Decizia a fost luată pentru că aproape un sfert din populaţia lumii are vârsta cuprinsă între 10 şi 24, iar tinerii trebuie educaţi în sensul conservării şi protejării tuturor speciilor sălbatice. Tinerii sunt viitorul, sunt viitorii lideri ai lumii, viitorii factori de decizie şi ei sunt cei care trebuie responsabilizaţi şi învăţaţi ce înseamnă respectul şi grija faţă de flora şi fauna de pe planeta noastră”, a declarat Paula Ciotloş, vicepreşedinte vicepreşedinta Asociaţiei „Milioane de prieteni”.
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite