Zeci de utilaje de deszăpezire pe străzile Braşovului. Circulaţi cu prudenţă şi evitaţi zona Dobrogeanu Gherea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza. FOTOArhivă.
Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza. FOTOArhivă.

În Braşov se circulă în condiţii de iarnă şi continuă să ningă. Firmele de deszăpezire au ca prioritate menţinerea circulaţiei pe arterele principale, urmând să acţioneze ulterior, după oprirea ninsorii şi după asigurarea zonelor prioritare, şi pe străzile din interiorul cartierelor.

Se acţionează în special cu lama pe timpul ninsorii, materialul antiderapant fiind împrăştiat cu precădere pe pasaje, rampe, pante, în giratorii şi intersecţii. După oprirea ninsorii, va fi împrăştiat material antiderapant şi pe restul arterelor.

Potrivit reprezentanţilor firmelor de deszăpezire, nu există străzi impracticabile în Braşov. Problemele principale în zilele anterioare au apărut pe arterele secundare, acolo unde utilajele fie nu au acces din cauza autovehiculelor parcate, fie trec, însă cetăţenii care îşi deszăpezesc maşinile sau curţile şi trotuarele aruncă zăpada înapoi pe carosabil.

Eurostrada  se ocupă de deszăpezirea în Stupini, Bartolomeu, Tractorul, Craiter şiTriaj. Potrivit reprezentanţilor societăţii, la ora 10.00 toate cele zece utilaje prevăzute în contract se aflau pe teren, fiind scoase pe rând, de la primele ore ale dimineţii, când a început ninsoarea. Firma are în stoc aproximativ 400 de tone de material antiderapant, din care a consumat astăzi aproximativ 20-30 de tone.

Vectra  se ocupă de deszăpezirea în Poiana Braşov, drumul Poienii şi restul oraşului care nu este deservit de Eurostrada. La ora 10.00, acţionau 18 dintre cele 23 de utilaje prevăzute în contract, restul de 5 având probleme tehnice minore, care vor fi rezolvate în următoarele ore. În Poiana Braşov şi pe drumul Poienii acţionează cele trei utilaje care deservesc această zonă. Vectra a utilizat astăzi aproximativ 100 de tone de material antiderapant. Pe stoc mai sunt aproximativ 300 de tone, dar astăzi vor mai sosi încă 150 de tone. Intervenţia se realizează în general la un interval de două ore, pentru a nu se bloca traficul.

Pe strada Dobrogeanu Gherea, în ciuda acţiunilor de deszăpezire, este prezent un strat de 2-3 cm de zăpadă frământată. Artera este circulabilă, însă circulaţia este dificilă, nefiind recomandată vehiculelor care nu beneficiază de tracţiune integrală. Parcările publice, de la instituţii sau cele cu plată, se deszăpezesc în timpul nopţii, acolo unde gradul de ocupare al parcării permite acest lucru.

Inspectorii primăriei sunt pe teren, pentru a verifica modul de intervenţie a utilajelor de deszăpezire.Recomandăm participanţilor la trafic să circule cu prudenţă. Pentru deplina lor siguranţă şi având în vedere condiţiile de trafic, atragem atenţia pietonilor să nu se angajeze în traversare fără să îşi manifeste clar intenţia şi fără a se asigura că autovehiculele sunt deja oprite pentru a le da prioritate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite