Zăpada prelungeşte sezonul de schi în Poiana Braşov până la jumătatea lui aprilie. Ce restricţii vor fi aplicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozile la instalaţiile pe cablu din Poiana Braşov se întins pe sute de metri. FOTO: Primăria Braşov
Cozile la instalaţiile pe cablu din Poiana Braşov se întins pe sute de metri. FOTO: Primăria Braşov

Sezonul de schi din Poiana Braşov se prelungeşte cu două săptămâni ca urmare a zăpezilor căzute în ultima perioadă. Pentru că numărul de turişti este încă mare, autorităţile au decis să vină cu mai multe restricţii.

După ce rata infectărilor în municipiul Braşov a crescut foarte mult în ultim perioada iar incidenţa cazurilor de Covid-19 a ajuns, sâmbătă, la 7,48 la mia de locuitori, autorităţile locale au decis să impună restricţii şi pentru turişti. 

Cum cele mai mari probleme erau în Poiana Braşov, unde iubitorii schiului formau cozi pe sute de metri la instalaţiile de transport pe cablu şi se înghesuiau şi la băuturile calde sau reci din apropierea pârtiilor, prefectul Braşovului şi reprezentanţii Primăriei şi-au îndreptat privirile către aceste zone. 

„Încă de miercuri am avut o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Primăriei Braşov, cu administratorii domeniului schiabil din Poiana Braşov şi cu transportatorii pe cablu, în scopul găsirii modalităţii celei mai bune pentru a putea oferi o variantă foarte bună practicanţilor schiului, în condiţii de protecţie şi siguranţă sanitară maximă. Bineînţeles că toate măsurile pe care le luăm trebuiesc dublate şi de o responsabilitate mai mare şi de o respectare a regulilor de către practicanţii acestui sport şi sperăm că şi ei să înţeleagă eforturile pe care le facem pentru a le crea condiţiile cele mai bune”, a declarat prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii. 

Una dintre plăcerile celor care vin să schieze este zăbovirea la un pahar de vin fiert între două ture. În plus, după câteva coborâri pe schiuri, iubitorilor acestui sport li se face foame şi mulţi nu mai mergeau până la restaurantul hotelului să mănânce, ci preferau un sandviş sau o gustare la baza pârtiei. Acum, aceste mici plăceri din timpul pauzelor nu mai sunt posibile. 

„Hotărârea luată în urma discuţiilor a fost de a închide tot ce înseamnă partea aceasta de terase şi après-ski . Nu se vor mai servi băuturi alcoolice, s-au strâns mesele, scaunele, pentru a nu mai da posibilitatea oamenilor să zăbovească, tot ceea ce se va servi, se va servi la pachet – to go. Trebuie să înţeleagă toată lumea că, în această situaţie, trebuie să facem cu toţii eforturi. În aceste zile, controalele vor fi intensificate, vom avea grijă ca totul să se desfăşoare în condiţii optime, deja sunt amenajate culoarele în aşa fel încât să nu se mai producă nicio coadă, iar, din punct de vedere tehnic, încă două săptămâni se va putea schia în Poiana Braşov”, a precizat viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu. 

Jandarmii montani vor asigura respectarea noilor reguli impuse de autorităţile locale braşovene. „Jandarmii montani vor acţiona atât la cele două plecări – telecabina Capra şi telegondola – cât şi pe schiuri, pe pârtii. În plus, aveam şi o echipă de ordine publică, iar aceasta va avea misiunea de a sprijini activitatea efectivelor montane în zonele unde se creează aceste rânduri de aşteptare, atât la îmbarcare, cât şi la bilete. În plus, împreună cu colegii de la Poliţioe, avem planificate acţiuni pentru verificarea respectării măsurilor ce au fost impuse referitoare la terase şi la  après-ski-urile care funcţionează la doar câţiva metri de pârtii”, a precizat comandantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, colonelul Cristian Ely Paliştan. 

În Poiana Braşov, în multe locuri, stratul de zăpadă măsoară chiar şi 150 de centimetri. Cum temperaturile au crescut şi precipitaţiile au încetat, schiorii se bucură de cele mai bune condiţii din partea naturii. Din păcate, pandemia le mai strică din planuri, însă cei care iubesc cu adevărat sporturile de iarnă se pot bucura încă două săptămâni de zăpadă. 

Vă mai recomandăm:

Bărbatul care i-a trimis ameninţări cu moartea actriţei Maia Morgenstern, cercetat sub control judiciar

Aurel Pădureanu, despre moartea Corneliei Catanga: „Cornelia avea premoniţii. Ştia că nu mai apucă Paştele“

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite