VIDEO Turmă de mistreţi pe străzile din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O turmă de mistreţi şi-a făcut apariţia azi-noapte pe străzile din cartierul Răcădău. Animalele au fost gonite în pădure de jandarmi.

După ce urşii au devenit deja o obişnuiţi, locuitorii din cartierul Răcădău trebuie să se obişnuiască acum şi cu mistreţii. O turmă din care făceau parte cel puţin 10 mistreţi a apărut azi-noapte pe străzile Molidului şi Dobrogeanu Gherea. Speriaţi oamenii au sunat  imediat la 112. Cel mai probabil mistreţii au coborât din pădure în căutare de hrană.

„În urma unui apel pe numărul unic de urgenţă 112 prin care a fost anunţată prezenţa unei turme de mistreţi în zona străzilor Dobrogeanu Gherea şi Molidului din municipiul Braşov, jandarmii braşoveni au fost nevoiţi să intervină pentru "restabilirea" climatului de normalitate în ceea ce priveşte ordinea publică. Au fost de asemenea înştiinţate şi instituţiile abilitate, pentru a acţiona potrivit competenţelor.Mistreţii au fost îndepărtaţi spre pădure. Informăm pe această cale cetăţenii şi nu numai, chiar şi turiştii aflaţi în tranzit că este de dorit să se evite confruntarea directă cu astfel de animale şi cu atât mai mult să se evite hrănirea tuturor animalelor sălbatice“, se arată într-un comunicat de presă al Jardameriei Braşov.

Nu este pentru prima dată când mistreţii îşi fac apariţia în oraş. În ultimele trei luni au fost cinci apeluri la 112 care anunţau prezenţa animalelor. 

Turmă de porci mistreţi apărută pe străzile din Braşov

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite