Victimele exploziei de la Tohan lucrau la negru într-o clădire neautorizată pentru depozitarea de materiale pirotehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozia la Uzina Tehnică din Tohan FOTO ISU Braşov
Explozia la Uzina Tehnică din Tohan FOTO ISU Braşov

Din primele cercetări ale inspectorilor în muncă rezultă că două din victimele exploziei de la Tohan nu aveau contracte de muncă, iar o a treia avea contractul suspendat. De asemenea, hala nu era autorizată de Inspecţia Muncii pentru depozitarea de materiale pirotehnice. Pompierii spun că, din punctul lor de vedere, clădirea nu avea nevoie de aviz sau autorizaţie

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Braşov, două dintre victimele exploziei de miercuri seara de la Tohan nu ar fi avut contract individual de muncă, iar a treia persoană ar fi avut contractul suspendat. Inspectorii ITM Braşov efectuează cercetări în acest moment şi au mai descoperit că hala nu era autorizată de către I.T.M. Braşov ca spaţiu de depozitare a materialelor pirotehnice. 

Ca urmare, s-a dispus retragerea autorizaţiei privind deţinerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, mânuirea şi folosirea materiilor explozive, deţinute de S.C. Temexson SRL. 

În schimb, din punctul de vedere al ISU Braşov, se pare că nu sunt probleme. 

„În evidenţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă “Ţara Bârsei” al judeţului Braşov nu există solicitări de avizare/autorizare pe linia securităţii la incendiu, din partea firmei SC Temexson SRL. În perioada imediat următoare se vor desfăşura activităţi de verificare specifice atât a situaţiei din teren, cât şi a documentelor firmei, urmând a se stabili dacă se încadrează sau nu în prevederile HGR 571/2016 - privind aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/ sau autorizării privind securitatea la incendiu”, a transmis inspectorul şef al ISU Braşov, locotenent Lucian Marciu. 

Potrivit pompierilor braşoveni, hala ar fi avut mai puţin de 600 de metri pătraţi, astfel că nu necesita avizare sau autorizare. În urma exploziei de miercuri seara de la o hală în care se produceau artificii la Uzina Tehnică din Tohan, un om şi-a pierdut viaţa, iar altul a fost rănit. 

Vă mai recomandăm:

 

Un om a murit în explozia de la Tohan. Un altul a ajuns la spital, în timp ce al treilea a fugit

 

Culmea ghinionului pentru un şofer tras de poliţişti pe dreapta: n-a mai putut pleca din cauza unei defecţiuni

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite