Una dintre cele mai frumoase clădiri din Braşov va fi reabilitată de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea a fost acoperită acum trei ani cu o prelată. FOTOAdevărul.
Clădirea a fost acoperită acum trei ani cu o prelată. FOTOAdevărul.

Clădirea de pe Republicii este una dintre puţinele din Braşov construite în stil Art Nouveau. S-a degradat atât de tare încât a fost nevoie de o prelată care să o acopere pentru ca pereţii să nu se dărâme.

Clădirea este declarată monument istoric de interes naţional, iar Primăria se chinuie de mult timp să o renoveze. O autorizaţie de construcţie a expirat deja din lipsa fondurilor. Ediţii au primit acum o nouă autorizaţie valabilă un an pentru a efectua lucrările  de reabilitare care se ridică la 4,65 de milioane de euro. Ce va fi în clădire după renovare încă nu se ştie. Au existat zvonuri că ea va fi închiriată şi vea avea destinaţie comercială.

Imobilului a fost construit în 1906 în stilul Jugendstil, cunoscut sub denumirea franceză de Art Nouveau. Până la naţionalizarea din 1948, aici a funcţionat sediul Casei Generale de Economii. Comuniştii au transformat-o în sediu al Societăţii Naţionale de Electricitate. După Revoluţia aici a fost sediul bancorex până la desfiinţarea băncii. De cîţiva ani clădirea este părăsită şi a fost la un pas de prăbuşire.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite