Un urs a omorât 40 de oi la Râşnov. Probleme sunt şi la Fundata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un urs coboară aproape în fiecare noapte la stânele din zonă. A omorât până acum patru oi, iar oamenii cer recolarea animalului şi despăgubiri pentru pagubele cauzate.

Un urs a deveni spaima ciobanilor din Râşnov. Animalul ieşi din pădure în fiecare noapte şi atacă oile de la stână. Până acum a omorât 40 de oi. Oamenii au încercat să îl gonească, dar nici câinii nu l-au îndepărtat. Ursul urmează să fie relocate, cu condiţia să fie găsit de autorităţi.

Şi localitatea Fundata este terorizată de urşi.  Ultimul atac a fost al unei ursoaice cu pui care a omorât un miel şi l-a mâncat chiar în curtea proprietarului. Până acum au fost văzuţi patru urşi, care intră în gospodării în căutare de hrană şi ucid animalele domestice. Vânătorii au cerut recoltarea celor patru urşi deoarece au un comportament agresiv.

Urşii au devenit deja o obişnuinţă şi la Braşov. În ultimele luni au coborât de zece ori în Cartierul Răcădău din Braşov. În noiembrie o ursoaică şi cei trei pui ai ei s-au plimbat în zona Carrefour din cartierul Astra.

La Braşov au fost şi două atacuri ale urşilor asupra oamenilor. La Hârseni un bărbat a fost atacat de un urs şi a suferit răni la mâini şi la picioare. În octombrie o fată de 14 ani şi un bărbat au fost atacaţi lângă un bloc din Făgăraş.

Un urs a devenit vizitator permanent la Cabana Postăvaru. Animalul s-a obişnuit să vină la cabana aproape în fiecare noapte. Forţează uşa şi fură zahăr şi bomboane. Nu este violent.  Pentru că este mereu prezent în zonă i s-a dat şi un nume, autentic românesc: Ionică.

Specialiştii spun că trebuie luate măsuri de termen lung pentru ca urşii să nu mai coboare în zonele locuite şi că împuşcarea animalelor nu va rezolva problema. Specialiştii spun că trebuie create arii speciale pentru urşi, dar şi zone tampon unde animalele să găsească de mâncare pentru a nu mai intra în curţile oamenilor. 

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite