Un turist a decedat după ce a căzut într-o prăpastie în Piatra Craiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedie în Munţii Piatra Caraiului, în zona Padina Închisă . Un bărbat de 36 de ani, din Republica Moldova, a căzut într-o prăpastie adâncă de 300 de metri şi a murit.

Salvamontiştii au anunţat că bărbatul era cu încă cinci prieteni, cu care veniseră la munte şi erau cazaţi la Braşov. Nici el, nici ceilalţi colegi din grup nu erau echipaţi pentru un astfel de traseu, mai ales pentru o drumeţie în zonă în pragul iernii.
„La Brâna Caprelor există o traversare pe o pantă foarte înclinată, unde a vrut să se întoarcă, el fiind primul în fruntea celor şase prieteni cu care venise. A fost momentul în care a alunecat, iar din cauza greutăţii lui de circa 90 de kilograqme a rupt în cădere o bucată din zăpadă, după care a alunecat mai bine de 300 de metri printre stânci în Padina Închisă. Nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire, având traumatisme serioase la cap şi la coloană. Împreună cu opt colegi de la Salvamont Zărneşti l-am recuperat şi l-am transportat aseară după ora 21,00 la morga din Zărneşti pentru necropsie", a preciyat Ioan Pivodă, şeful salvamontiştilor din Zărneşti.
Salvatorii montani îi avertizează pe turişi să nu se mai avenutreze pe munte şi în niciun caz să nu depăşească altitudinea de 1.500 de metri, în această perioadă a anului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite