Un oraş important din România investeşte zeci de milioane în autobuze electrice şi troleibuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe străzile Braşovului vor circula într-un viitor apropiat zeci de autobuze electrice, la fel ca la Cluj. FOTO: Andrei Pintea
Pe străzile Braşovului vor circula într-un viitor apropiat zeci de autobuze electrice, la fel ca la Cluj. FOTO: Andrei Pintea

Primăria Braşov va achiziţiona 52 de autobuze electrice şi 26 de troleibuze articulate destinate transportului public. Numai pentru autobuze vor fi plătiţi peste 100 de milioane de lei.

Primăria Braşov a organizează o licitaţie pentu achiziţia a 20 de autobuze electrice. Este vorba despre 10 mini autobuze de 8 metri lungime, respectiv alte 10 de 12 metri. Valoarea estimată a achiziţiei este de 49.215.966,39 lei + TVA, fondurile eligibile fiind asigurate în proporţie de 80% de Administraţia Fondului de Mediu. Asta după ce municipalitatea braşoveană organizase în vara anului 2019 o altă licitaţie pentru cumpărarea a 32 de astfel de vehicule.

Proiectul privind achiziţia celor 52 de autobuze electrice se derulează cu o finanţare nerambursabilă de la Agenţia Fondului de Mediu. Finanţarea pusă la dispoziţia Braşovului pentru achiziţionarea autobuzelor electrice este de  109.600.000 de lei. În schimb, municipalitatea va contribui cu 27.550.000 de lei.

Tototdată, Braşovul investeşte masiv şi în troleibuze. În vara anului trecuta fost organizată o licitaţie pentru achiziţia a 26 de troleibuze articulate de 18 metri. Licitaţia a fost câştigată de compania poloneză Solaris, care va livra 50 de troleibuze identice la Cluj. Valoarea contractului este de peste 92 milioane lei inclusiv TVA. Din aceşti bani, 66,3 milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 14,82 milioane lei contribuţia municipiului Braşov. Nu în ultimul rând, MDRAP va contribui cu 11,7 milioane de lei.

Citeşte şi 

VIDEO Cum arată primele autobuze electrice din România. Costă 620.000 de euro bucata şi au fost cumpărate cu fonduri elveţiene

FOTO Cum funcţionează primele autobuze electrice din România: „Ceea ce au adus polonezii este ceva cu totul şi cu totul diferit”

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite