Un braşovean a traversat celebra Route 66 din SUA cu o maşină Dacia din 1977

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia lui Eduard este vedetă în America. FOTOFacebook
Dacia lui Eduard este vedetă în America. FOTOFacebook

Eduard Palaghiţă a fost mereu pasionat de maşini. Chiar şi-a cumpărat o Dacia 1300 pe care înmatriculat-o în America. După ce acum doi ani dacia a fost vedetă la o paradă de ziua României în New York, acum tânărul a străbătut cu ea Route 66, adică nu mai puţin de 4000 de kilometri.

Eduard Palaghiţă a plecat din ţară în 1995 şi a fost mereu pasionat de maşină. Ajuns în Statele Unite a reuşit să facă rost de o Dacie  pe care a plimbat-o peste tot, chiar şi Times Square din New York. „Am venit în SUA în 1995, la varsta de 12 ani. De când eram mic ma pasionau maşinile. Îmi plăcea să le desenez şi am desenat Dacia lui mama cu tot cu şurubelniţa care ţinea geamul să nu cadă. Când mergeam sus la bunica în Poiana Braşov, stăteam pe banca lângă casă şi mă uitam la maşinile care treceau pe acolo. În Poiană vedeai cele mai tari maşini, Mercedes, Audi etc. Tot acolo am văzut pentru prima oara un Harley Davidson“,a declarat Eduard Palaghiţă.

Dacia tânărului este din 1977 şi merge încă foarte bine. A devenit vedetă în 2014 când a atras toate privirile la parade de Ziua României din Times Square din New York. 

Dacia 1300 on Route 66. FOTOFacebook

Cu dacia pe Route 66

Anul acesta tânărul a vut parte de o altă mare provocare: să traverseze Route 66 cu bătrâna Dacie.  Şoseaua  străbate continentul american de la est la vest şi trece prin opt state .

În 10 zile a reuşit să parcurgă cei 4000 de kilometric. Drumul nu a fost unul lipsit de incidente. „Am avut câteva probleme, a doua zi s-a dus electromotorul, s-au dus bujiile, s-a dus pompa de benzină, dar s-au remediat şi am mers mai departe“, a scris tânărul pe Facebook.

A reuşit în final să termine cu bine călătoria.Ideea i-a venit după ce vizionat filmul Cars „Am ajuns cu Dacia în Beverly Hills, California, după ce am terminat Route 66. Am parcurs 4.000 de kilometri cu Dacia“ mai spune Eduard Palaghiţă, pe Facebook. 

Dacia 1300 on Route 66. FOTOFacebook
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite