Turneul Stradivarius debutează vineri la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artistul va susţine concerte în toată ţara, FOTObrasovultau.ro
Artistul va susţine concerte în toată ţara, FOTObrasovultau.ro

De la ora 20.00, la Biserica Romano Catolică “Sf. Petru si Pavel” are loc concertul "Bach to Basics" . Intrarea este liberă.

Alexandru Tomescu va interpreta la celebra vioară Stradivarius,  Sonatele şi Partitele de Johann Sebastian Bach într-un spectacol de muzică şi lumină. Turneul Stradivarius 2013 va ajunge în alte 11 oraşe din ţară.
 
Povestea turneului a început în 2007, când Alexandru ţinea pentru prima oară în mână faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu, după ce câştigase concursul ce îi dădea dreptul să o cânte pentru următorii cinci ani. Construită în 1702, vioara Stradivarius Elder Voicu a fost clasată de specialişti în topul celor mai bine conservate viori ieşite din mâinile marelui lutier cremonez. Instrumentul a fost achiziţionat de Statul Român în 1955 şi face parte din Patrimoniul Naţional. Tocmai de aceea, Alexandru a considerat că vioara aceasta aparţine tuturor românilor în egală măsură şi că toţi au dreptul să o asculte cel puţin o dată. Astfel s-a născut Turneul Naţional Stradivarius care în luna mai a acestui an ajunge la cea de-a şasea ediţie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite