Trei clădiri monument istoric vor fi restaurate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea de pe Republicii va deveni un nimi-mall. FOTOArhivă.
Clădirea de pe Republicii va deveni un nimi-mall. FOTOArhivă.

Cele trei imobile vor avea o nouă faţă şi vor deveni centru de informare turistică, sală de spectacole şi centru comercial.

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Braşov, lăsată în paragină de chiriaşi şi preluată de municipalitate este un imobil din centrul istoric de pe strada Prunului. Lucrările de renovare se fac cu bani de la bugetul loc, iar clădirea va deveni centru de informare pentru turişti. O altă clădire cu valoare istorică care a intrat în reabilitare este şi fostul sediu al Bancorex de pe Republicii. În acest caz, Primăria a scos la licitaţie pentru a închiria imobilul, chiriaşul fiind obligat să investească în reabilitarea sa. La licitaţie au participat trei firme, câştigătoare fiind declarată o firmă din Bucureşti care s-a apucat de treabă, valoarea investiţiilor pe care aceasta trebuie să le facă fiind de 4,65 milioane de euro. Aici vor fi spaţii de birouri şi comerciale.

Cea de-a treia clădire care a intrat deja în şantier este Cinematograful Astra, unde chiriaşul este obligat să păstreze funcţiunea de servicii socio-culturale. La licitaţia organizată de municipalitate au participat două firme, iar aceasta a fost câştigată de o firmă din Braşov, care va investi aproximativ un milion de euro în reabilitare. Clădirea va deveni o modernă sală de spectacole

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite