Tone de gunoaie, adunate de copii la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, în municipiul Braşov, în zonele Dambul Morii, 7 Scări, Dârste, Timiş, Valea Cetăţii, După Ziduri, Pietrele lui Solomon şi în Stupini, pe râul Ghimbăşel, au participat la acţiunile de salubrizare a cursurilor de apă 512 elevi şi preşcolari din Braşov şi din Săcele.

De asemenea, în lunca Oltului, valea Berivoiului şi a Galaţiului din zona municipiului Făgăraş au acţionat peste 150 de elevi, iar în zonele Zărneşti, Râşnov, Rupea şi Prejmer au participat aproximativ 170 de elevi. Cantitatea totală de deşeuri adunate de pe cursurile de apă din judeţ depăşeşte 33,6 tone.
Cei mai mici participanţi la Ziua Apei au primit diplome de merit din partea Instituţiei Prefectului, iar mulţumită societăţii Profi, care a sponsorizat evenimentul, cei mici au primit şi dulciuri.

„Deşi vremea a fost destul de rece, la acţiunile noastre participarea a fost peste aşteptări, iar zecile de tone de deşeuri adunate în saci, într-un timp atât de scurt, ne arată că mai este de lucru. Nu ne-am propus să igienizăm în totalitate zonele în care au lucrat copii, pentru asta e nevoie de o intervenţie cu utilaje şi forţe specializate. Scopul nostru a fost ca cei tineri să înţeleagă, văzând cu proprii ochi, care sunt consecinţele unui comportament iresponsabil faţă de mediu. Mulţumim tuturor elevilor care au participat la aceste acţiuni, instituţiilor care ne-au ajutat, sponsorului nostru, precum şi administraţiilor locale şi societăţilor de salubrizare" - a spus subprefectul Carol Ambrus.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite