Titus Corlăţean: Aderarea la Schengen, amânată din cauza autostrăzii Comarnic-Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean
Titus Corlăţean

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat că aderarea României la Schengen a fost amânată de către Franţa pentru că Guvernul a cerut şpagă foarte mare, pentru segmentul de autostradă Comarnic-Braşov de la compania franceză Vinci, scrie realitatea.net.

„Atunci când noi aflăm din medii franceze de înalt nivel faptul că acestei companii i s-a cerut şpagă inacceptabilă nici măcar la nivel african, iar compania e scoasă de pe piaţă de un guvern care e pus pe şpagă, acest lucru se răsfrânge politic împotriva României", a declarat Corlăţean pentru realitatea.net.

În luna aprilie, compania Vinci - Aktor a anunţat că nu a reuşit să obţină finanţare din partea băncilor pentru demararea construcţiilor la tronsonul de 58 de kilometri din Autostrada Comarnic Braşov.

Ellaktor, compania mamă a constructorului Vinci-Aktor, a precizat ulterior că a decis să renunţe unilateral la proiectul de autostradă Comarnic-Braşov din cauza faptului că statul român nu a acceptat anumite clauze contractuale, comune în asemenea tipuri de contracte în Europa.

Franţa şi Germania au cerut oficial amânarea aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, declarând că o astfel de aderare ar fi "prematură" dacă s-ar produce în martie 2011, potrivit unei scrisori adresate comisarului pentru afaceri interne.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite