Ştefan Bănică jr. şi Ţăndărică vin la Feldioara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, de mâine şi până duminică, distracţia şi spectacolul vor fi cuvintele de ordine, La Feldioara.Parada cavalerilor şi a domniţelor, precum şi concertele unor artişti români celebri vor crea o atmosferă de neuitat.

Prima ediţie a Festivalului „Cavalerii teutoni se întorc în cetatea Feldioarei" se organizează în perioada 2-3 septembrie, chiar în centrul localităţii. Acest festival, care a primit finanţare europeană, va fi urmat de „Zilele Feldioarei", o sărbătoare care va avea loc pe 4 septembrie. Astfel, timp de trei zile, în comună se vor îmbina evenimentele istorice medievale cu reprezentaţii ale artiştilor celebri din zilele noastre.

Programul artistic va debuta vineri, 2 septembrie, după-amiaza, de la ora 15.30, cu parada cavalerilor teutoni, urmând să continue, după ora 17.00, cu un concurs de tras cu arcul. Pe tot parcursul serii de vineri vor avea loc manifestaţii tematice constând în ateliere de dans, spectacole medievale, teatru medieval, demonstraţii de antrenamente ale cavaleriei şi nu în ultimul rând, concerte de muzică medievală.

Sâmbătă 3 septembrie, spectacolele vor începe tot la ora 15.00, cu demonstraţii de tragere la ţintă cu arcul, făcute de profesionişti în domeniu. Apoi vor urma lupte libere între cavaleri, demonstraţii de mânuire a armelor medievale, dar şi un concert de muzică medievală, susţinut de Cimpoierii din Transilvania. Seara, de la ora 21.00, formaţia „Ţăndărică şi cele 10 prăjini" va susţine un concert, iar festivalul „Cavalerii teutoni se întorc în cetatea Feldioarei" se va încheia târziu în noapte, cu un foc de artificii.

În paralel cu programul menţionat mai sus se va organiza o grădiniţă medievală, unde vor avea loc activităţi precum: facepaiting medieval, antrenamente pentru copii cu scuturi şi săbii din lemn, concurs de tras cu arcul sau plimbări cu poneiul. În acelaşi timp, se vor organiza ateliere meşteşugăreşti, dar se va amenaja şi o piaţă medievală, prin care să se readucă în prim plan viaţa cotidiană a evului mediu.

Marienburgfest", programat duminică

Distracţia şi voia bună vor continua în Feldioara şi duminică 4 septembrie, cu ocazia sărbătoririi zilei localităţii. Sărbătoarea intitulată „Marienburgfest" va începe la ora 13.00, cu turnirul pe cai, va continua cu muzică şi dansuri germane, iar la ora 15.00, interpretul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu va susţine un recital de excepţie.

De la ora 18.00 este programat un concert al trupei Pasărea Colibri, cu Mircea Vintilă şi Mircea Baniciu. Formaţia „Graphic" şi o trupă din Republica Moldova vor cânta în deschiderea celui mai important concert al zilei, susţinut, de la ora 21.00, de Ştefan Bănică Junior.

„Aşteptăm oameni din tot judeţul Braşov, dar şi din alte zone ale ţării. Sunt convins că nimeni nu va regreta dacă va alege să vină la Feldioara în acest weekend", a declarat primarul oraşului Feldioara, Sorin Taus.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite