Şoferii, sfătuiţi să circule cu prudenţă pe timpul iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii le recomandă acestora să nu se aventureze în depăşiri riscante şi să nu se urce băuţi la volan.

Pentru că în această perioadă a anului, mii de turişti îşi petrec vananţa la munte şi traficul este extrem de aglomerat, poliţiştii le dau şoferilor câteva sfaturi pentru a evita incidentele neplăcute. 

În primul rând, oamenii legii le recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a se urca la volan, să se informeze temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor şi să nu plece la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant.

De asemenea, să verifice farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire. Operatorii de transport ce deţin autovehicule, cu masa mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite!

Dacă traficul este supragalomerat, şoferii sunt sfătuiţi să păstreze rândul în coloană şi să nu depăşească neregulamentar. Viteza este foarte periculoasă şi, spun poliţiştii, este principala cauză a producerii accidentelor de circulaţie.

Anul trecut, pe raza judeţului Braşov, s-au produs 98 de accidente grave, soldate cu 25 de morţi şi 105 răniţi. Anul acesta, poliţiştii braşoveni vor acorda o atenţie sporită  şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindcă s-a constatat o creştere îngrijorătoare a acestui tip de infracţiune.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite