Sensuri noi ce circulaţie şi noi parcări pe străzile din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de circulaţie a decis intrucerea de sensuri unice pe mai multe străzi din centru, dar şi amenajarea de noi parcări şi scuaruri pentru pietoni.

Se va introduce sens unic pe Strada Castelului, de la intersecţia cu Str. Apolonia Hirscher şi până la intersecţia cu Aleea Tiberiu Brediceanu; parcarea de pe acest tronson de stradă va fi reamenajată în formă de spic. Pe Strada Toamnei vor  fi amenajate parcări longitudinale în dreptul scuarurilor, pe benzile 1 şi 6, cu excepţia zonei staţiei de autobuz.

Pe B-dul 15 Noiembrie, de la intersecţia cu Str. Vlad Ţepeş şi până la intersecţia cu Str. Agrişelor, parcarea aflată pe partea stângă a drumului se va desfiinţa pentru realizarea benzii nr. 4 de circulaţie, întrucât pe acest sector de drum, la momentul actual, are loc o îngustare a traficului cu preluarea foarte greoaie a fluxurilor rutiere de pe străzile Bd Eroilor, Nicolae Bălcescu, Vlad Ţepeş. Măsura a fost luată la propunerea Poliţiei.

În cazul trecerile de pietoni care traversează străzi cu mai mult de două benzi de circulaţie pe sens, vor fi înfiinţate, în zona mediană a străzii (între cele două sensuri), scuaruri de aşteptare pentru pietoni.

Şi în cartierul Avantgarden se vor face modificări. Se va introduce sens unic pe inelul format de Strada Lebedei, după intersecţia cu strada Egretei şi reamenajarea intersecţiei celor două străzi prin desfiinţarea unei porţiuni de aproximativ zece metri din scuarul median al străzii Lebedei, precum şi realizarea a două sensuri de circulaţie cu două benzi pe sens pe această stradă, având în vedere existenţa scuarului median.

Pe Strada Pelicanului, în porţiunea cuprinsă între strada Lebedei şi strada Spicului, pe partea dreaptă a drumului, se vor monta indicatoare „Oprirea interzisă, întrucât autovehiculele parcate pe această porţiune de drum împiedică circulaţia autobuzelor, iar locatarii beneficiază de parcări amenajate atât pe această stradă, cât şi în spatele blocurilor.

La propunerea Poliţiei Municipiului Braşov şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, analizarea fluxurilor de circulaţie în vederea schimbării sensurilor unice pe străzile care se intersectează cu Strada Lungă, după cum urmează:

Str. Câmpului va fi cu sens unic, dinspre Str. Lungă spre Str. De Mijloc;

Str. Şcolii va fi cu sens unic, dinspre Str. Lungă spre Str. De Mijloc;

Str. Nicopole va fi cu sens unic, dinspre Str. De Mijloc spre Str. Lungă.

Pe strada Carpaţilor se vor realiza parcări în spic în zona târgului de vechituri, pe următoarele sectoare de drum:

În dreptul Stadionului Metrom, pe terenul viran cuprins între trotuar şi gardul stadionului

După intrarea de la Club FC Braşov şi până la intrarea la capăt de linie a autobuzelor RAT Braşov (capăt Poienelor), pe trotuar;

Pe trotuarul aflat pe partea stângă a sensului de mers Răcădău – Calea Vucureşti, pe porţiunile cuprinse între staţia de carburant RAFO şi intrarea în târg, precum şi de după trecerea de pietoni şi până la intrarea în curtea Novapan.

Pe aceeaşi temă:

Investiţii de 100 de milioane de euro din fonduri europene la Braşov

Investiţii majore în acest an în Poiana Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite