Sărbătoare la Mănăstirea „Brâncoveanu“ de la Sâmbăta de Sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşezământul monahal de la Sâmbăta de Sus îmbracă straie de sărbătoare astăzi, la prăznuirea hramului.

În fiecare an, de Sfanta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, la mănăstirea de la poalele Munţilor Făgăraş vin zeci de mii de cerdincioşi din toate colţurile ţării. În acest an, peste 20.000 de enoriaşi au venit să se roage împreună. Slujbele speciale au început încă de aseară.

Ca în fiecare an, aşezământul monahal de la poalele munţilor Făgăraş devine centru spiritual pentru credincioşii din Ardeal. Curtea mănăstirii va deveni neîncăpătoare astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii. Programul liturgic dedicat hramului începe la ora 6.00, când se va săvârşi Sfânta Liturghie pentru împărtăşania credincioşilor în Biserica Mare a Mănăstirii.

Apă sfinţită pentru credincioşi

Tot astăzi, de la ora 9.00, în faţa fântânii, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi Prea Sfinţitul Andrei Făgărăşeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, vor săvârşi slujba sfinţirii apei, după care vor merge în procesiune până la Altarul din pădure, unde, la ora 9.30, vor săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească. Momentele de rugăciune se vor încheia la ora 13.00, când toţi credincioşii vor fi invitaţi la agapa frăţească ce va avea loc în Trapeza mănăstirii şi care va oferi preparate delicioase, coznac şi vin.

Având în vedere că Mănăstirea de la Sâmbăta are şi un al doilea hram, închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni, sărbătoarea va continua în această seară cu alte două slujbe speciale dedicate acestora.

Şi mâine, de la ora 8.30, credincioşii pot lua parte la Acatisul Martirilor şi Ceasurile, iar de la ora 9.30, la Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de IPS Laurenţiu Streza şi de PS Andrei Făgărăşeanul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite