Şapte elevi, intoxicaţi cu diluant la o şcoală din Prejmer, judeţul Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diluantul a fost adus, azi, la şcoală de către unul dintre elevi, pentru curăţarea băncilor.

Update ora 15.25 „În jurul orei 09.30, Dispensarul Prejmer ne-a solicitat pentru a interveni în cazul a şapte elevi care s-au intoxicat cu diluant. Copiii erau în stare bună, echilibraţi hemodinamic şi respirator, însă au invocat stări de greaţă şi ameţeli. I-am transportat la Spitalul de Pediatrie Braşov şi după câteva ore s-au putut întoarce la şcoală fiindcă nu a fost cazul de internare", a spus directorul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Braşov, dr. Liviu Stelea.

Toţi copiii sunt elevi în clasa a IX-a la Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei" Prejmer. Incidentul i-a speriat până şi pe profesori. „Unul dintre elevi a venit dimineaţă cu o sticluţă de diluant la şcoală pentru a-şi curăţa banca, înainte de începerea orelor. Din cauza mirosului, profesorul care era la oră a deschis geamul. Din cei 25 de copii câţi sunt în clasă, şapte au acuzat stări de ameţeală şi au spus că se simt rău. Din fericire nu au păţit nimic şi de la spital s-au întors din nou la ore. Ne-am speriat puţin, şi eu şi colegii mei profesori", a spus directoarea Colegiului, Maria Drinovan.

Şi elevul care şi-a curăţat banca a tras o sperietură zdravănă. „Când a văzut ce a făcut a început să tremure şi să plângă şi i-am acordat şi lui îngrijiri medicale. L-am chemat pe tatăl lui la şcoală, care nu ştia nimic, şi ambii au dat declaraţie la Poliţie. Vom discuta incidentul în consiliul profesoral şi vom face o cercetare internă. În funcţie de rezultate vom vedea dacă îl vom  mustra pe elev sau îi vom scădea nota la purtare", a mai Maria Drinovan.

Din nefericire, şapte dintre elevi s-au intoxicat şi au fost transportaţi de urgenţă la spital. Ei au fost consultaţi de către medicii de la Spitalul de Pediatrie Braşov. Specialiştii spun că elevii sunt în afara oricărui pericol şi au fost externaţi.

Vom reveni cu amănunte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite