Salvarea care a parcurs distanţa până la Lună şi înapoi. Distanţa uriaşă din bordul unei autosanitare de la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O ambulanţă de la Făgăraş a parcurs dublul distanţei Pământ - Lună FOTO Ioan Buciumar
O ambulanţă de la Făgăraş a parcurs dublul distanţei Pământ - Lună FOTO Ioan Buciumar

O autosanitară din Braşov, de la punctul de lucru din Făgăraş, a parcurs distanţa de la Pământ la Lună şi înapoi, iar acum a intrat în service. Şoferul a primit, până la revenirea celei vechi, o altă maşină, care are la bord 650.000 de kilometri

Până la Lună  (care-i de „doar” 384.400 km) şi înapoi ar fi putut merge o ambulanţă la câţi kilometri a parcurs de când salvează vieţi în judeţul Braşov. Autospeciala de la punctul de lucru Făgăraş a circulat pe drumurile nu foarte bune din judeţ nu mai puţin de 760.000 de kilometri, deşi norma de casare impusă de Uniunea Europeană este de 200.000 de kilometri. 

Angajaţii glumesc că maşina de Salvare a făcut ocolul Pământului de 19 ori, aşa că nici nu este de mirare că are uşile şi pragurile ruginite, scaunele tocite, iar piesele de caroserie cedează pe rând. 

Recent, maşina a intrat în service. Acum, şoferul a primit o maşină cu un număr de kilometri ceva mai mic, de … 650.000. De fapt, mare parte din parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Braşov este format din autovehicule cu atât de mulţi kilometri, încât întreţinerea lor este mai scumpă decât achiziţionarea unora noi. 

„Cam la 80 de autovehicule autosanitare ar trebui să fie în parcul activ al ambulanţei. Gândiţi-vă că, la un moment dat, se poate întâmpla să se declanşeze un plan roşu, să se întâmple o calamitate şi atunci avem nevoie de toate resursele. Autosanitarele, în special cele de la substaţiile aflate la distanţă faţă de reşedinţa de judeţ, parcurg un număr de kilometri mai mare”, a explicat David Levente, director SAJ Braşov.

În prezent, la Ambulanţa Braşov sunt în total 72 de autosanitare. Circa 20 nu mai pot fi reparate şi sunt trase pe dreapta, iar alte 25 sunt foarte vechi. Celelalte 27 sunt extreme de solicitate şi ajung în foarte scurt timp la un grad mare de uzură.

 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Care este limba maternă a unei persoane surde. În ce limbaj ar trebui educaţi copiii care nu aud

Ce deosebea Şirul Profesorilor de Şirul Hoţilor, două străzi cu case de lux, construite la Braşov în urmă cu un secol

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite