Sală de sport la Metrom pe banii Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a alocat 6,4 milioane de lei pentru sala de sport care va avea 189 de locuri şi va putea găzdui şi competiţii oficiale.

Primăria are în plan să finalizeze sala de sport de la Metrom. Direcţiei de Sport şi Tineret i-au fost alocate din buget 9,29 milioane de lei, dintre care 6,4 milioane de lei va merge pentru noua sală de sport.

Potrivit autorităţilor locale sala de sport va avea 189 de locuri. De asemenea va avea vestiare, un foaier, o sală de şedinţe, depozit pentru materiale sportive şi birouri. Noua sală de sport ar urma să fie asemănătoare celei de la Şcoala Gimnazială nr. 11, cu suprafaţa de joc pentru sporturile de echipă. Aici se vor putea desfăşura şi competiţii oficiale. Pentru a putea începe lucrările este nevoie de o expertiză tehnică, deoarece şantierul de la Metrom este abandonat de 10 ani şi este posibil ca pilonii ridicaţi în urmă cu un deceniu să se fii şubrerzit între timp.

Campusul sportiv Metrom, un proiect abandonat

La Metrom ar fi trebuit să se contruiască un grandios campus sportiv de 75 de milioane de lei. În toamna lui 2008, au început lucrările la sala de sport, care urma să fie gata într-un an, iar un an mai târziu proiectul a fost tras pe linia moartă de Ministerul Educaţiei, care de fapt suporta 80% din valoarea investiţiei. Din tot acel campus, în prezent există o sală de sport începută undeva la marginea oraşului, iar pentru restul campusului nu există nici măcar studiu de fezabilitate. De aproape zece ani lângă stadion au rămas doar nişte piloni de beton ridicaţi pentru sala de sport şi cam atât.

Teoretic, aşa cum s-a anunţat odată cu demararea lucrărilor la aşa-zisul campus aesta ar fi trebuit să aibă o clădire pentru cursuri (cu 24 de sali de clasă), o sală de sport acoperită, un cămin pentru cazarea sportivilor, două corpuri (pentru scrimă, gimnastică şi box), o cantină, un bloc de garsoniere pentru profesori şi un cabinet medical şi un centru de refacere a sportivilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite