România câştigă premiul cel mare în finală la Open Culinary Cup Lviv - Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 9-12 noiembrie 2016, Echipa României de Bucătari a participat în competiţia internaţională Open Ucrainean Culinary Cup care s-a desfăşurat în oraşul Lviv din Ucraina. Concursul a fost organizat de către Asociaţia Profesională West Chef Group Ukraine, în cadrul expoziţiei internaţionale HoReCa Show Lviv.

Categoriile de concurs au fost: Categoria Peşte-Juniori, Categoria Carne-Juniori, Categoria Meniu Complet-Seniori, Categoria Asocierea Vinurilor cu Meniul în finala concursului (Black Box).

Echipa României reprezentată de către Asociaţia Culturală Est Europeană Alternativ (ACEEA) a avut următoarea componenţă: Radu Zărnescu, coordonator echipă; Spînu Vasile, Executive Chef la centrul de evenimente Salon du Mariage din Săftica; Marian Popovici, Executive Chef la mai multe centre de evenimente din Timişoara; Marius Dumitrache, Chef în cadrul departamentului Masters of Flames, ACEEA Iaşi; Liviu Huţanu, Somelier la restaurantul Fenice Palace din Iaşi.

Rezultatele au fost următoarele: Marius Dumitrache - Junior - Categoria Peşte - medalie de aur, Categoria Carne - medalie de bronz; Marian Popovici - Senior- Categoria Meniu Complet- medalie de bronz; Vasile Spînu - Senior-Categoria Meniu Complet - medalie de argint.

Rezultatul obţinut de către Marius Dumitrache la categoria juniori este al doilea în clasamentul general al activităţilor ACEEA pentru dezvoltarea gastronomiei în România după marele succes avut în anul 2013 cu Andrei Liviu Mihăilescu în competiţia de la Sarajevo, el câştigând, la vremea respectivă, marele trofeu al ediţiei!

Suntem cei mai tari!

„Echipa României a urcat pe podium de cinci ori! Suntem foarte mândri de rezultatele obţinute în cadrul concursului din Ucraina! Membrii ACEEA au demonstrat încă odată valoarea românilor în gastronomia europeană şi mondială, iar somelierul Liviu Huţanu a cucerit cel mai înalt loc între specialiştii de vinuri prezenţi în concursul de la Lviv!”, ne-a declarat Radu Zărnescu.

În urma tragerii la sorţi, România a făcut echipă cu Belarus. Liviu Huţanu, somelier în cadrul ACEEA, a câştigat trofeul asociind cu foarte multă abilitate vinul de Cotnari, meniului propus de colega sa de echipă,Tatiana Nazaruc. Am mai trecut prin aceste emoţii anterior, însă a fost o premieră să câştigăm trofeul şi medalia de aur datorită unui somelier! Al 9-lea trofeu câştigat de ACEEA în competiţiile mondiale la care a participat, ne bucură şi ne onorează, prefigurând noi obiective de urmat, noi idealuri de fixat!

„Începând cu data de 20 septembrie 2016, am trecut pe lista priorităţilor dezvoltarea departamentelor de Juniori şi Somelieri din cadrul Asociaţiei noastre. Ne-am propus o serie de activităţi şi participări la concursuri internaţionale prin care vom continua să demonstrăm valoarea muncii noastre. Suntem şi vom fi cea mai mare şi serioasă organizaţie profesională din România, pentru că bucătarul, somelierul, ospătarul sunt cu adevărat consideraţi şi susţinuţi!”, a mai precizat Zărnescu.

Carmangerie sârbească şi vinurile româneşti!

În cadrul Expoziţiei HoReCa Show, ACEEA în parteneriat cu Echipa Naţională a Serbiei au realizat o prezentare de excepţie a produselor tradiţionale de carmangerie din Serbia asociate cu vinurile de Cotnari! Cei doi parteneri au pus în valoare preparatele tradiţionale sub formă de bufet, iar somelierul Liviu Huţanu a iniţiat în prezenţa publicului spectator o sesiune de degustări cu vinuri de Cotnari.

image

ACEEA a încheiat un parteneriat cu West Chef Group Ukraine prin care cele două asociaţii şi-au propus o suită de activităţi pentru anul 2017. Chef Florin Patrichi a devenit Ambasadorul ACEEA în relaţiile cu Ucraina, responsabil cu promovarea valorilor gastronomiei româneşti şi a menţinerii obiectivelor comune propuse.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite