Râşnovenii îi aduc un ultim omagiu maestrului Sergiu Nicolaescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Nicolaescu s-a stins ieri din viaţă la 82 de ani. FOTOAdevărul
Sergiu Nicolaescu s-a stins ieri din viaţă la 82 de ani. FOTOAdevărul

Regizorul a fost un susţinător al staţiunii şi a turnat la cetatea Râşnov două dintre cele mai cunoscute filme ale sale: Dacii (1966) şi Nemuritorii (1974).

Pe lângă filmele care au promovat cetatea Sergiu Nicolaescu, în calitatea sa de parlamentar, s-a implicat activ în 2009 şi a spijinit demersurile de preluare a cetăţii de către comunitatea locală, după ce timp de câţiva ani obiectivul touristic a fost administrat de o firmă privată.

„În faţa evenimentului trist al morţii marelui om de cultură Sergiu Nicolaescu, comunitatea oraşului Râşnov îşi exprimă tristeţea profundă pentru pierderea unui prieten important şi îşi face datoria de onoare să omagieze faptele care au făcut istorie pentru oraşul Râşnov. Aşa cum a declarat într-un interviu acordat în anul 2009, Râşnovul a fost pentru Sergiu Nicolaescu unul dintre locurile preferate pentru realizarea filmelor sale istorice. Datorită regizorului Sergiu Nicolaescu, cetatea Rîşnov a devenit cetatea nemuritorilor cinematografiei româneşti: Amza Pellea, Colea Răutu, Ilarion Ciobanu, Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Gina Patrichi. Pentru toate acestea, inspiraţi de titlul ultimului său film realizat în cetate, comunitatea noastră îl preţuieşte pe Sergiu Nicolaescu între «nemuritorii» istoriei Râşnovului. Dumnezeu să-l odihnească în pace “, se arată într-un comunicat semnat de primarul Râşnovului Adrian Veştea.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite