Proces record pentru patronul FC Braşov. Dosarul în care Ioan Neculaie este acuzat de tulburare de posesie este de nouă ani pe rolul instanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este un nou termen în dosarul în care omul de afaceri Ioan Olaru îl acuză pe Ioan Neculaie că a construit pe terenul său o sală de conferinţe şi o parte din piscina Hotelului Piatra Mare din Poiana Braşov. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Braşov.

74 de termene, 4 trimiteri spre rejudecare şi 9 ani de judecată. Acesta este bilanţului procesului ce vizează o construcţie abuzivă. Ioan Neculaie a fost condamnat în primă instanţă la 2 ani şi trei luni de închisoare cu suspendare, dar a făcut recurs şi a apelat la orice artificiu pentru a amâna finalizarea dosarului.

„Instanţa condamnă pe inculpatul NECULAIE IOAN la pedeapsa de 2 ani şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii. În baza ART.81 al. 1 C.p. instanţa suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 3 luni. (....). Instanţa mai constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a se dispune restabilirea situaţiei anterioare comiterii infracţiunii. În plus Ioan Neculaie e obligat să plătească cheltuieli judiciare în cuantum de 6075 lei către partea vătămată SC OLIGOPOL SRL" se arată în sentinţa pronunţată de Tribunalul Braşov.

Chiar dacă instanţa a decis că terenul nu mai poate fi elibertat, Ioan Olaru cere daune pentru că nu şi-a putut folosi terenul şi mai solicită şi demolarea construcţiei ilegale. Omul de afaceri spune că va merge şi la CEDO pentru că s-a săturat de amânări. „Le voi cere 5 milioane de euro daune morale, pentru că nu am beneficiat de un proces echitabil, într-un termen rezonabil. Voi cere şi daune civile, pentru că eu am plătit impozit pe teren şi nu am beneficiat de el, iar alţii au făcut profit“, a delcarat exclusiv pentru newsbv.ro Ioan Olaru.

Ioan Neculaie a mai fost condamnat, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă în cazul unui accident de muncă petrecut la uzina Roman, unde este acţionar majoritar. În plus omul de afaceri mai mare un proces pe rol în care este acuzat că a preluat ilegal uzina. Ioan Neculaie nu a putut fi găsit pentru a oferi un punct de vedere.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite