Prinși cu ATV-ul în Parcul Național Piatra Craiului. Ce animale trăiesc în munții de lângă Zărnești

0
Publicat:

Mai multe persoane au fost amendate de jandarmii brașoveni, fiind surprinse cu ATV-ul în Parcul Național Piatra Craiului din Brașov. Aici trăiesc urși, lupi, râși, cerbi, căprioare și capre negre.

Persoane surprinse de jandarmi cu ATV-ul în Piatra Craiului FOTO IJJ Brașov
Persoane surprinse de jandarmi cu ATV-ul în Piatra Craiului FOTO IJJ Brașov

În weekendul 22-23 octombrie 2022, jandarmii brașoveni au primit două sesizări legate de existența unor persoane care se plimbă cu ATV-ul în Parcul Național Piatra Craiului. Cum astfel de activități sunt interzise în parcurile naționale, jandarmii au pornit în căutarea amatorilor de plimbare cu mijloace motorizate.

În această după-amiază, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în zona Parcului Național Piatra Craiului a fost sesizat că, în zona protejată a parcului, se află mai multe ATV-uri. Jandarmii s-au deplasat spre zona La Table și au identificat acolo mai multe persoane, cu două ATV-uri, faptă care contravine prevederilor legale”, a anunțat, sâmbătă seara, Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov.

Persoanele găsite în Parcul Național Piatra Craiului au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum total de 4.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 407/2006 a vânătorii și fondului cinegetic, pentru circulația în scop de agrement, cu mijloace auto, în afara căilor de circulație publică în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului.

Dacă tot s-au deplasat până acolo, jandarmii au verificat întreaga zonă, mai ales că asemenea motoare se aud de la distanță mare într-o zonă de munte.

Într-o altă zonă a Parcului Național Piatra Craiului, pentru aceleași încălcări ale legislației au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 lei.

Aria naturală din Masivul Piatra Craiului a fost înființată în data de 28 martie 1938, prin decizia Consiliului de Miniștri, publicată în Jurnalul Consiliului de Miniștri Nr. 645 din 1938. De-a lungul timpului, aria protejată și-a mărit suprafața în mai multe etape, iar din anul 1990, zona a fost declarată parc național și reconfirmată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000.

Aici trăiesc mai multe specii de animale, între care ursul carpatin, cerbul, căprioara, capra neagră, lupul, râsul eurasiatic, jderul de copac, vulpea, mistrețul, veverița și multe altele.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite