Primele trei trambuline pentru FOTE, inaugurate la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Valea Cărbunării, din Râşnov, s-a inaugurat, ieri, Centrul de Sărituri cu Schiurile, care va găzui evenimente de la FOTE 2013. În prezent s-a finalizat construcţia celor trei trambuline de 15, 35 şi 64 de metri, lucrându-se într-un ritm alert la trambulina de 90 de metri.

Cu ocazia acestei inaugurări a avut loc şi o demonstraţie a lotului naţional de sărituri cu schiurile. La evenimentul de astăzi a luat parte primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea, Puiu Gaşpar, secretarul general al Federaţiei de Schi Biatlon, dar şi Christian Moser, reprezentantul companiei OMV, principalul sponsor al proiectului iniţiat la Râşnov.

Construcţia trambulinelor de pe Valea Cărbunării a început în vara anului 2009, iar lucările sunt finalizate în proporţie mare. Pe lângă cele trei trambuline care s-au inaugurat astăzi, în acest moment se lucrează intens la finalizarea celei mai importante trambuline, cea de 90 de metri. Nivelul total al investiţiei se ridică la circa 13 milioane de euro, din care Primăria Râşnov a contribuit cu suma de nouă milioane de euro.

Însă, chiar dacă trambulinele de 15, 35 şi 64 de metri sunt gata, cele mai mari probleme sunt la trambulina de K90. „În prezent, lucrările la această bază sportivă sunt făcute doar în proporţie de 20%. Sperăm ca până în luna iulie a anului următor să fie gata în totalitate această trambulină.

După ce vom finaliza în totalitate lucrările la Centrul de Sărituri cu Schiurile, la finalul anului următor vrem să organizăm două competiţii internaţionale, la care vom invita şi naţionala de sărituri cu schiurile a Austriei. Suntem obligaţi ca înainte de FOTE să găzduim cel puţin două competiţii de nivel mondial", a declarat primarul din Râşnov, Adrian Veştea.

Pe lângă cele patru trambuline, centrul sportiv de la Râşnov va mai cuprinde două turnuri pentru arbitri, un telescaun, o parcare cu 87 de locuri pentru autoturisme şi zece staţii pentru autobuze. Totodată, în cel mai scurt timp va fi montată o instalaţie de iluminat nocturn şi se va achiziţiona o maşină de bătut zăpada.

La inaugurarea celor trei trambuline au luat parte sportivii lotului naţional de sărituri cu schiurile. Fiind prevăzute cu instalaţie de producere a zăpezii artificiale şi suprafaţă sintetică specială pentru sezonul de vară, trambulinele de sărituri cu schiurile de pe Valea Cărbunării vor fi funcţionale pe întreaga durată a anului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite