Primele lucrări pentru mutarea în subteran a traficului, de la intrarea în Centrul Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În vederea demarării lucrărilor, pentru început, va fi făcută o descărcare arheologică. Foto: Arhivă
În vederea demarării lucrărilor, pentru început, va fi făcută o descărcare arheologică. Foto: Arhivă

Amenajarea unei parcări sub Parcul Central Nicolae Titulescu începe să se transforme dintr-un proiect la nivel de idee, într-un proiect concret.

Începând de ieri, a început efectuarea unor lucrări de forare necesare pentru realizarea studiului geotehnic, din care va rezulta, în primul rând, cât de stabil este terenul pentru a se putea excava şi construi sub pământ, dar şi ce fel de straturi de sol sunt în această zonă.

Ce documentaţii vor fi realizate

Acest studiu este realizat de către asocierea de firme Consitrans din Bucureşti şi 3TI Progetti Ingegneria Integrata Italia şi face parte din contractul încheiat cu Primăria Braşov pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic aferente acestei investiţii. Valoarea contractului este de 576.221 lei, cu tot cu TVA, iar în termen de 120 de zile, începând cu data de 6 noiembrie, proiectanţii vor trebuia să predea edililor documentaţiile ce fac referire la studiul de fezabilitate şi devizul general, studiul geotehnic şi cel topografic, dar şi un studiu de trafic, unul peisagistic, precum şi o analiză cost-beneficiu. La acestea se adaugă şi avizele impuse prin certificatul de urbanism. De altfel, în cel mult 150 de zile de la încheierea contractului ar urma să fie predată şi întreaga documentaţie necesară obţinerii autorizaţiei de construire, iar într-un termen de 210 zile să fie concretizat şi proiectul tehnic, listele de cantităţi şi caietul de sarcini pentru ca obiectivul să fie scos la licitaţie în vederea selectării unui constructor care să amenajeze parcarea. 

O parcare din fonduri europene cu 700 de locuri

Primăria Braşov a obţinut certificatul de urbanism în vederea derulării investiţiei din primăvară, iar conform acestuia, parcarea ar urma să aibă mai multe niveluri şi un total de 700 de locuri. În vederea demarării lucrărilor, pentru început, va fi făcută o descărcare arheologică, iar conform precizărilor reprezentanţilor edililor, vegetaţia nu va fi afectată, întreaga suprafaţă unde se va săpa parcarea urmând apoi să fie refăcută. „Înainte de începerea lucrărilor, vegetaţia considerată valoroasă va fi strămutată. La terminarea lucrărilor zona afectată se va reamenaja peisager, iar vegetaţia considerată valoroasă va fi relocată”, au precizat oficialii Primăriei Braşov.

În conformitate cu planurile edililor prezentate în 2014, prin conturarea acestei investiţii şi traficul rutier ar fi urmat să fie resistematizat în această zonă, iar autoturismele să tranziteze această porţiune din centru prin subteran, unde să fie asigurate şi locurile de parcare care acum sunt la suprafaţă. Pentru finanţarea investiţiei, Primăria ar urma să depună o cerere de finanţare prin Programuil Operaţional Regional 2014 – 2020.

Citeşte şi: 

O parcare subterană şi un parc vor fi construite în faţa Gării Braşov

Parcările Braşovului se mută în subteran. Una dintre piaţetele din centru ar putea fi transformată într-o astfel de parcare

BraşovPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite