Primele demisii la Braşov în cazul scandalului „scriitorilor” din închisori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitarii braşoveni i-au ajutat să scape de pedepse pe mai mulţi  evazionişti, traficanţi de droguri sau chiar criminali. Desen de Vali Ivan
Universitarii braşoveni i-au ajutat să scape de pedepse pe mai mulţi  evazionişti, traficanţi de droguri sau chiar criminali. Desen de Vali Ivan

Apar primele reacţii în cazul scandalului celor peste 400 de cărţi scrise de deţinuţi în ultimii trei ani, cu gir universitar, publicate cu scopul de a le aduce autorilor lor reduceri ale pedepselor. Profesorii Marius Moga şi Alexandru Ionaş au demisionat din funcţiile deţinute în cadrul Universităţii Transilvania, respectiv Spiru Haret.

La fiecare carte considerată lucrare ştiinţifică, unui deţinut i se scad, potrivit legii 254/2013, câte 30 de zile din pedeapsă. Condiţiile ca acest lucru să se întâmple sunt ca un profesor universitar să ateste că respectiva lucrare are un subiect ştiinţific şi respectă canoanele ştiinţifice şi ca aceasta să fie publicată la o editură recunoscută.

În contextul acstui scandal, la Braşov au survenit două demisii din funcţie - cea a decanului de la Facultatea de Medicină - Universitatea Transilvania, prof. univ. dr. Marius Moga, care a renunţat la funcţia de director de departament din cadrul Facultăţii, pe care o câştigase în urmă cu câteva săptămâni şi au fost organizate în secret noi alegeri, motiv pentru care mulţi dintre profesorii de la Medicină vor să conteste noile alegeri. O altă demisie vehiculată este cea a unui decan de la Universitatea Spiru Haret, Alexandru Ionaş, fost şef al IJP Braşov.

Pe lista universitarilor care au girat lucrările „savanţilor“ din puşcării se află mai mulţi profesori din Braşov.  Printre ei, nume sonore din lumea universitarilor: prof. univ. dr. Cristinel Ioan Murzea – decanul Facultăţii de Drept de la Universitatea Transilvania, prof. univ. dr. Marius Moga – decanul Facultăţii de Medicină, prof. univ. dr. ing. Miloşan Ioan – Universitatea Transilvania, prof. dr. ing. Florin Andreescu, prof. dr. ing. Radu Iovănaş – fost prorector Universitatea Transilvania Braşov.  conf. univ. dr. Lazăr Cornel – Facultatea de Psihologie şi Pedagogie din Braşov, Universitatea Spiru Haret. , conf. univ. dr. Ilie Măgureanu – Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative – Univ. Spiru Haret Braşov. dr. ing. Ormenişan Alexe Nicolae – Universitatea Transilvania Braşov, conf. univ. dr. Danis Adriana – Universitatea Dimitrie Cantemir Braşov, prof. univ. dr. Ionaş Alexandru – decan în cadrul Universităţii Spiru Haret Braşov. conf. dr. Tiţa Nicolaescu Gabriel – Universitatea Transilvania Braşov şi conf. dr. ing. Msc. Walter Thierheimer – Universitatea Transilvania Braşov.

Cei ajutaţi de universitari sunt evazionişti, traficanţi de droguri şi chiar criminali.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite