Primarul Braşovului susţine decizia prin care primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor a adoptat, azi, proiectul de lege prin care primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur de scurtin, cu excepţia situaţiilor de balotaj.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, susţine acest proiect, pe care îl consideră chiar eficient. „Acesta va reduce cheltuielile, fiindcă nu se va mai face un al doilea tur de crutin, care presupune alte costuri. Dacă preşedintele Consiliului Judeţean poate fi ales dintr-un singur tur, primarul de ce nu poate?", a declarat George Scripcaru.

Mai mult decât atât, primarul crede că proiectul nu favorizează pe nimeni. „Acestă decizie se va răsfrânge asupra tuturor partidelor şi asupra tuturor primarilor şi nu cred vă avantajează pe nimeni", a mai spus Scripcaru.

Proiectul fusese respins anterior de Senat, dar fusese adoptat luni pe articole de deputaţi. Opoziţia a criticat, înainte de vot, proiectul de lege care a fost semnat de parlamentari PDL, precizând că vor vota împotrivă. Odată adoptată de Camera Deputaţilor, legea ar să meargă spre promulgare la preşedintele ţării, Traian Băsescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite