Primarii braşoveni nu ştiu cum să acţioneze în situaţii de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiile produc anual pagube însemnate Foto: arhivă ADS
Incendiile produc anual pagube însemnate Foto: arhivă ADS

Verificările specialiştilor de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au scos la iveală faptul că o parte din primari nu cunosc atribuţiile pe linia situaţiilor de urgenţă şi nu iau măsuri pentru a asigura protecţia populaţiei.

Potrivit bilanţului de activitate, întocmit pe 2010 de către ISU Braşov, Inspecţia de prevenire a instituţiei a efectuat 1.230 de controale, în urma cărora s-au constatat peste 4.250 încălcări ale actelor normative în vigoare. La acestea au fost aplicate 70 de amenzi în cuantum de peste 225.000 lei şi 1.500 avertismente.

Întrucât an de an incendiile izbucnite la gospodării au produs pagube importante, ISU a organizat o convocare cu primarii localităţilor din judeţ. Scopul întâlnirii a fost acela de a-i mobiliza pe membri compartimentelor de prevenire pentru efectuarea cât mai multor controale, cu scopul de a conştientiza cetăţenii faţă de riscurile la care se expun nerespectând normele de apărare împotriva incendiilor.

„La această activitate au fost prezenţi 44 de primari, reprezentând 76% din numărul total, iar rezultatele au fost consemnate la controalele efectuate când s-a constatat că o parte din primari nu cunosc atribuţiile pe linia situaţiilor de urgenţă şi nu iau măsuri pentru a sigura protecţia populaţiei. De asemenea, la unele primării nu este asigurată în totalitate încadrarea cu personal a S.V.S.U., nu este asigurată dotarea corespunzătoare cu mijloace tehnice pentru apărarea împotriva incendiilor, echipamente de protecţie specifice şi alte materiale necesare susţinerii operaţiunilor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Este adevărat că aceste deficienţe sunt puse în mare parte pe lipsa de fonduri, dar odată achiziţionate acestea pot fi utilizate în condiţii optime 5 - 10 ani de zile", a explicat inspectorul şef al ISU Braşov, colonelul Stelian Rechiţean.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite