Primăria Râşnov, premiată la Gala Turismului Fashion TV Tourism Awards

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 12 – 14 martie 2015, la Romexpo Bucureşti, s-a desfăşurat Târgul internaţional de Turism al României 2015, ediţia de primăvară.

La această ediţie, tema standului turistic al Staţiunii Turistice de interes naţional Râşnov a fost ,,Descoperă Râşnovul”, o alegere inspirată de noua atracţie turistică a oraşului: Dinoparc, cel mai mare parc tematic cu dinozauri din Europa de Est.

„Prezenţa Râşnovului la cel mai important târg turistic de primăvară din România este un gest de respect făcut de Primăria Râşnov faţă de râşnovenii care lucrează în domeniul turismului, o formă eficientă de promovare a destinaţiei turistice Râşnov şi o dovadă a faptului că în turism ne păstrăm ştaiful la nivel naţional şi chiar internaţional“, ne-a declarat primarul Adrian Veştea.

Cu ocazia târgului de turism, în weekend, Stejarii Country Club, Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc şi Fashion TV au organizat ediţia a V-a a Galei Turismului Fashion TV Tourism Awards.

Unul dintre premiile performanţei în turismul românesc pentru anul 2014 a fost câştigat de Primăria Râşnov. Administraţia locală din Râşnov a fost premiată pentru promovarea turistică profesionistă a Cetăţii Râşnov. Astfel, Primăria Râşnov a obţinut o distincţie ,,istorică”: primul premiu acordat la nivel naţional pentru promovarea turistică a unui monument istoric din judeţul Braşov.

Primăria Râşnov a fost reprezentată de Nicolae Pepene, directorul Muzeului de Istorie Braşov, fost director al Direcţiei de Cultură Râşnov, şi Constantin Ungureanu, preşedintele Asociaţiei Rosenau Turism.

În zona turismului cultural, pentru anul 2014, pe lângă Cetatea Râşnov, au mai fost premiaţi Cetatea Alba Iulia şi Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

„Premiile pentru industria turismului reprezintă un reper foarte important pentru poziţionarea unui obiectiv turistic pe piaţa naţională. Premiul primit de Cetatea Râşnov este o confirmare a faptului că succesul transformării unui monument istoric în obiectiv turistic nu trebuie să cuprindă compromisuri care să afecteze moştenirea istorică. Cetatea Râşnov a devenit un spaţiu primitor pentru vizitatorii de orice vârstă, un loc potrivit pentru familie şi prieteni, o evadare din viaţa cotidiană, o experienţă reconfortantă. Beneficiarul nostru ţintă este turistul şi acest premiu este dovada faptului că Primăria Râşnov este un partener de încredere pentru profesioniştii din turism“, spune Nicolae Pepene.

image

De asemenea, Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, a declarat: ,Cetatea Râşnov este un monument istoric reprezentativ pentru turismul cultural din România şi agenda evenimentelor culturale organizate la Râşnov este un model de promovare turistică eficientă. Primăria Râşnov şi colegii noştri de la Asociaţia Rosenau Turism fac o treabă foarte bună. Există o strategie unitară şi Râşnovul îşi îmbogăţeşte oferta turistică de la un an la altul cu lucruri de calitate. Sunt un exemplu de urmat”.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite