Primăria Braşov a refuzat să avizeze o construcţie a Arhiepiscopiei Sibiului. Ce voiau preoţii să facă în Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţie solicitată de Arhiepiscopia Sibiu în Poiana Braşov FOTO Primăria Braşov

O comisie a Primăriei Braşov nu a avizat construirea unui aşezământ monahal şi centru de sănătate, construcţie solicitată de Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu

Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu a solicitat Primăriei Braşov să emită un aviz de oportunitate pentru documentaţia de urbanism PUZ „Aşezământ monahal şi centru de sănătate cu cazare”,  Strada Poiana Soarelui. 

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiu public cu privire la acest punct de pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism precizăm că acest proiect nu a fost avizat de CTATU deoarece din documentaţia prezentată nu a rezultat oportunitatea”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Reprezentantul municipalităţii din Braşov spune că este necesar ca proiectantul să clarifice mai multe aspect. Între acestea se numără modificarea reglementărilor în vedere pentru zona verde, clarificarea eventualei apartenenţe a unor zone din sit la fondul forestier, modalitatea de integrare în peisaj, oportunitatea şi impactul realizării infrastructurii asupra peisajului, zonei naturale şi biodiversităţii şi analiza modalităţii de stabilire a indicatorilor urbanistici propuşi şi corelarea acestora cu zonele funcţionale.

Cum în Poiana Braşov există o biserică din lemn, reprezentanţii Primăriei Braşov au ţinut să precizeze că nu există vreo legătură cu aceasta. Proiectul se referă la o zonă delângă drumul care leagă oraşul de staţiune, în apropiere de intrarea în Poiană. 

Poiana Braşov ajunsese la o saturaţie în ce priveşte canalizarea, motiv pentru care hotelierii au fost nevoiţi să plătească o taxă suplimentară pentru redimensionarea acesteia. Oricine îşi doreşte să construiască acum în Poiana Braşov trebuie să suporte şi o parte din cheltuielile făcute de hotelieri în acest scop.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Lara, recepţionerul digital creat la Braşov, se pregăteşte să cucerească Europa

Incendiu de proporţii la un hotel din Rupea. Pompierii s-au luptat toată noaptea cu flăcările

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite