Premieră la Braşov: Noua Dreaptă vrea să facă „ordine“ pe străzi (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Blogul Noua Dreapta
Foto: Blogul Noua Dreapta

Organizaţia a înfiinţat o patrulă civilă din care fac parte, deocamdată, zece voluntari, care au început deja să supravegheze diverse zone ale oraşului. Patrula a luat naştere după ce doi membri ai organizaţiei Noua Dreaptă (ND) au fost atacaţi, pe stradă, şi nimeni nu a intervenit.

Înfiinţarea unei astfel de patrule este „justificată“ de reprezentanţii organizaţiei de extremă drepta din România de un incident, la care poliţiştii nu ar fi reacţionat pe placul acestora.

„Şi mai grav este faptul că, deşi agresiunile s-au petrecut la ore destul de aglomerate, trecătorii nu au intervenit. Ultima dintre aceste agresiuni a avut loc în ziua de 17 noiembrie 2010, când o camaradă din organizaţia braşoveană a fost lovită cu brutalitate în zona capului de către un personaj violent, pentru simplul motiv că s-a aflat într-un loc nepotrivit. În urma acestor agresiuni şi cu scopul de a preveni comportamentele antisociale Organizaţia Noua Dreaptă Braşov a organizat prima Patrulă Civilă din oraş. Zece voluntari au început deja să patruleze în diverse zone, reuşind ca, în mai puţin de o oră, să-l identifice în zona bulevardului Gării pe autorul agresiunii din ziua de 17 noiembrie, acesta fiind Ştamp Florin, de 29 de ani din Braşov ", se arată pe blogul Noua Dreaptă.

image

"Noua Dreaptă nu este un partid foarte activ. Totuşi, funcţionează ca un semnal de alarmă pentru cine e capabil să audă acest semnal", este de părere Corina Dragotescu, în editorialul "Spre dictatură". 

Reprezentanţii ND mai susţin că poliţiştii nu au luat nicio măsură împotriva agresorului. „Pe de altă parte, ND Braşov ţine să îşi exprime nemulţumirea faţă de răspunsurile primite de la Serviciul de urgenţă 112 şi de la Poliţia Municipiului Braşov, care au refuzat să intervină în momentul identificării agresorului. Singurii care au intervenit fiind reprezentanţii Poliţiei TF Braşov, cărora ţinem să le mulţumim pentru promptitudine. Pentru a le aduce braşovenilor un plus de linişte şi siguranţă, Patrulă Civilă va continua să funcţioneze prin voluntari anonimi, care vor interveni în eventualitatea unor agresiuni similare. ", se mai arată pe blogul Noua Dreaptă.

Practic, pornind de la un caz - poate real, cei de la Noua Dreptă vor să îşi justifice posibile acţiuni violente pe care le anunţă cu nonşalanţă pentru viitor. Evident, astfel de acţiuni contravin legii şi cosntituie infracţiuni care trebuie taxate conform prevederilor legale.

Referitor la situaţia creată, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a declarat pentru „Adevărul“ următoarele: „Poliţia, Jandarmeria şi Poliţia Comunitară sunt singurele organe abilitate să asigure liniştea şi ordinea publică şi să patruleze în acest scop“.

Continuatorii mişcării legionare

Orientarea doctrinară a Noii Drepte, potrivit site-ului acestei organizaţii este: „credinţa în Dumnezeu, iubirea de Neam, devoţiunea pentru Patrie şi respectul faţă de Tradiţie, Noua Dreaptă întruchipând o dreaptă naţională, socială şi creştină“.

De asemenea, presa a consemnat, în decursul ultimilor ani, faptul că membrii organizaţiei au provocat incidente violente la mai multe parade ale homosexualilor şi au intrat în diverse conflicte cu comunităţile de romi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite