Prefectul pune tunurile pe Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul îl acuză pe preşedintele CJ că alocă fonduri preferenţial
Prefectul îl acuză pe preşedintele CJ că alocă fonduri preferenţial

Prefectul Ion Gonţea a declarat, astăzi, că Programul Cornul şi Laptele a fost blocat nejustificat în judeţul Braşov, deoarece există finanţare, şi prin urmare va acţiona în instanţă forul.

Râca dintre prefectul Ion Gonţea şi preşedintele Consiliului Judeţean Aristotel Căncescu a continuat şi astăzi cu un nou episod.  Prefectul  a susţinut că atitudinea lui Căncescu de a bloca Programul Guvernamental Cornul şi Laptele, pe motiv că nu sunt bani, este inexplicabilă ţinând cont că pentru acest an Guvernul a alocat judeţului aproape 53 de milioane de lei pentru acţiuni sociale în care este inclus şi acest program. „Consiliul Judeţean a reînoit contractele cu frunizorii de corn şi lapte în 7, respectiv 8 decembrie 2009, iar în 22 decembrie le-a trimis înştiinţare celor două firme că nu mai poate derula contractul. Nu îneţelg cum se putea schimba situaţia financiară în zece zile. Din analiza făcută de comisia de specialitate a reieşit că existau fonduri pentru desfăşurarea acestui program şi în consecinţă vom promova o acţiune în instanţă pentru ca judecătorii să oblige CJ să pună în practică programul", a precizat Gonţea.

Şi hotărârile CJ vor fi atacate

Prefectul a mai spus că începând de mâine firma „Prodlacta" va relua furnizarea de lapte la toate şcolile din judeţ, însă deocamdată, fără corn.

De asemenea, prefectul a precizat că va ataca în intsnaţă şi hotărârile emise ieri de CJ cu privire la repartizarea cotei de 20% din TVA şi impozitul pe venit localităţilor din judeţ. „În momentul în care vom primi documentele de la CJ, vom analiza şi vom acţiona în consecinţă, întrucât s-a procedat în aceeaşi manieră ca şi la finele anului trecut şi sumele au fost alocate preferenţial, pe criterii politice, iar legea nu se aplică politic", a susţinut Gonţea.  

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite