Portret de campion: Karla Ioana Gnandt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karla Ioana Gnandt.
Karla Ioana Gnandt.

Braşovul are o şcoală cu tradiţie pentru handbalul românesc. Iar unul dintre produsele de top este braşoveanca Karla Ioana Gnandt, fiica cunoscutului fotbalist Ioan Gnandt, unul dintre cei mai reprezentativi jucători de la FC Tractorul Braşov.

„Pentru mine sportul este un mod de viaţă: de când eram mică şi mergeam la meciurile tatălui meu am avut o pasiune pentru sport. După ce am încercat să fac handbal, iar apoi patinaj viteză, am realizat că handbalul este sportul care mă defineşte cu adevărat”, ne-a mărturisit Karla Ioana Gnandt.

Tânăra ne-a povestit că a început să practice handbalul cu profesorul Dumitru Berbece, iar ulterior s-am mutat la CSS Dinamo Braşov, unde a făcut primele antrenamente cu Cristina Romilă. „După ce m-a văzut cum joc, domnul profesor Florin Constantinide, antrenorul fetelor mai mari cu un an, a spus că am talent şi că vrea să mă facă o handbalistă adevarată, chemându-mă la antrenamentele lui”, ne-a spus Karla.

Elevă de top la Liceul cu Program Sportiv

Karla Ioana Gnandt a participat la prima ei competiţie şi a reuşit să ajungă în semifinale, iar anul acesta a participat la a doua competiţie din cei patru ani de când practică handbalul cu Mariana Peţa, unde şi cu aceasta am ajuns în semifinale clasându-se pe locul 2.

„La fel ca şi cu handbalul, cu şcoala mă descurc la fel de bine: am promovat examenul naţional intrând la Liceul cu Program Sportiv cu media 9.13”, este mândră de rezultatele ei tânăra sportivă.

Are hobby-uri la fel ca tinerii de vârsta ei

Actorul preferat al Karlei este Vin Diesel, iar filmul preferat în care acesta joacă este „Fast&Furious 7”. La capitolul muzică, cântăreaţa ei favorită este Andra. Dintre sportivi, handbalista preferată este Aurelia Brădeanu, iar fotbalistul care îi place este Lionel Messi.

„Ca orice fată, cu excepţia handbalului, am şi alte pasiuni, precum shopping-ul şi plimbările cu prietenii. Pe viitor aş vrea să termin Facultatea de Sport, să îmi întemeiez o familie şi să îmi creez o carieră în handbal. Chiar dacă nu am câştigat niciun trofeu împreună cu echipa, dar am câştigat premii la concursurile şcolare, la tetratlonul de anul trecut ne-am clasat pe locul 2, iar în urmă cu 2 ani am câştigat locul 1 la o competiţie de fotbal feminin”, ne mai spune Karla Ioana Gnandt.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite