Poliţistul Cristian Cioacă îşi aşteaptă sentinţa UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Braşov urmează să se pronunţe în dosarul în care poliţistul a fost judecat pentru spargerea căsuţei de e-mail a avocatei dispărute Elodia Ghinescu. Sentinţa va fi dată în urma dezbaterilor care vor avea loc azi.

Update ora 15.00 În urma dezbaterilor, judecătorii au decis să dea un verdict în acest caz în data de 29 martie şi este posibil ca Cioacă să fie achitat.

Avocata lui Cristian Cioacă a cerut achitarea clientului ei, întrucât fapta nu există fiindcă Elodia Ghinescu a fost declarată oficial moartă şi astfel nu aveam de-a face cu o infracţiune. „ Potrivit articolului 1 din Codul penal, doar o persoană în viaţă poate fi ocrotită printr-o normă penală ori câtă vreme s-a depus la dosar hotârârea judecătorească ce confirmă decesul Elodiei din 30 august, ea nu putea fi subiect al unui astfel de infracţiuni o lună după aceea. Este interzis de lege să discutăm de infracţiune în acest context, din punctul meu de vedere. Infracţiunea nu există", a spus avocata lui Cioacă, Maria Vasii.

Poliţistul Cristian Cioacă a avut o atitudine rezervată la ieşirea din sala de judecată. „Nu am ce să comentez. Justiţia se face acolo (în sală - n.r.) nu aici", a spus Cioacă.

În schimb, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu a cerut condamnarea cu executare a poliţistului şi consideră că o soluţie de achitare nu ar fi nici corectă nici legală.

„Cristian Cioacă nu avea niciun drept să accezeze, să transfere şi să restrictioneze datele informatice ale Elodiei Ghinescu. Nu are ncio relevanţă faptul că Elodia Ghinescu ar fi fost declarată moartă. Achitarea ar fi o soluţie greşită şi vom formula recurs", a spus Crina Radu.

Succesiune blocată

Referitor la bunurile Elodiei  „Cristian Cioacă nu are cum să devină succesorul Elodie Ghinescu pentru că dumnealui este învinuit în dosarul de omor. În dosarul de succesiune, deşi el a formulat cererea de dezbatere a succesiunii, eu am şi formulat cerere de suspendare a acesteia până la soluţionarea dosarului de omor", a spus avocata.

Garsoniera Elodiei, din nou închiriată

„A încheiat un nou contract de închiriere pe cabinetul Eldoiei Ghinescu, printr-un mandarar, cu care a încheiat acele acte de vânzare - cumpărare pe care eu le-am anulat în instanţă, dar dumnealui a încheiat ulterior alte acte. Încă din anul 2008 Cristian Cioacă a discutat cu acea persoană despre faptul că Elodia Ghinescu este moartă şi va dezbate succesiunea şi în urma acestui fapt, dumnealui va putea să încheie din punct de vedere juridic, legal contract de vânzare-cumpărare cu acea persoana, valoarea fiind de 60.000 de euro", a spus Crina Radu.

Dosarul a fost iniţial pe rolul Curţii de Apel Braşov, care l-a condamnat în septembrie 2010 la trei ani închisoare cu suspendare şi a decis ca poliţistul să fie pus sub supraveghere judiciară timp de cinci ani.

Numai că Cioacă a atacat sentinţa Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii Curţii Supreme au ajuns la concluzia că, de fapt, Judecătoria Braşov era competentă soluţioneze acest dosar. În consecinţă, cauza a fost trimisă spre rejudecare la Judecătorie.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite