Poliţia locală, la vânătoare de bizoni pe locurile pentru persoanele cu handicap

0
0
Poliţiştii spun că îi va amenda pe şoferii găsriţi în neregulă FOTO Sebastian Dan
Poliţiştii spun că îi va amenda pe şoferii găsriţi în neregulă FOTO Sebastian Dan

Poliţia Locală Braşov lansează o nouă campanie de informare, de data aceasta, adresată conducătorilor auto care ocupă ilegal locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi. Le recomandăm să nu se depărteze prea mult de sediu, pentru că astfel de şoferi sunt cu duiumul lângă Prefectură sau lângî Primărie.

Cele două fotografii ataşate articolului au fost realizate joi, iar campania poliţiştilor a fost anunţată vineri…

Poliţia Locală constată, zilnic, cazuri în care persoanele cu dizabilităţi sunt puse în dificultate atunci când vine vorba despre locurile de parcare special amenajate. Astfel, persoanele cu dezabilităţi, care şofează, sunt puse deseori în situaţia de a nu putea beneficia de locurile de parcare ce le sunt afectate, pentru că sunt ocupate de conducători auto fără nicio dizabilitate, dar comozi şi tupeişti.

De prea multe ori, spaţiile aflate întotdeauna în proximitatea  accesului în instituţii ori societăţi, sunt ocupate abuziv de soferi care “mărturisesc” de fiecare dată – când sunt prinşi pe picior greşit) – că sunt mult prea grăbiţi să caute un alt loc de parcare. Acesta este şi motivul pentru care în doar două luni au fost aplicate 66 de sancţiuni, în cuantum de 9.800 de lei, celor care prea grăbiţi fiind au ocupat un loc de parcare ce nu le era destinat.

“Observând o recrudescenţă a acestui fenomen, începând cu această lună, Poliţia Locală Braşov lansează campania “Respectă-ţi aproapele!” – ocazie cu care agenţii de circulaţie din serviciul specializat al Poliţiei Locale – pe lângă celelalte sarcini de serviciu – dar şi agentii care lucrează în regim mixt cu cei de la Naţională sunt instruiţi să acorde o atenţie deosebită a acestui gen de stări contravenţionale. Atragem din nou atenţia şoferilor să ţină cont de nevoile semenilor lor care se află în dificultate, dar mai ales să le respecte  drepturile!” precizeaza directorul executiv al Poliţiei Locale Braşov, Nicolae Aldea.
bizon parcare handicapati

Orice conducător auto trebuie să ştie că amenzile vor continua să curgă în favoarea ignoranţei şoferilor care nu înţeleg că există locuri rezervate semenilor lor cu dizabilităţi! Sancţiunile în astfel de cazuri sunt reglementate şi de HCL 251/2005  – Regulamentul de organizare şi funcţionare al sistemului de parcare din Municipiul Braşov. Astfel, „parcarea efectuată de către conducătorii auto în zonele rezervate autovehiculelor speciale ale persoanelor cu handicap” se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 de lei.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite