Poiana Braşov: megaparc de agrement în valoare de zece milioane de euro, construit pe banii europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un centru de agrement ultramodern va fi gata în decembrie 2014 în Poiana Braşov. Proiectul a primit finanţare europeană pe baza unui studiu ce arată că acesta va creşte numărul turiştilor cu 20%.

Centrul va fi amplasat la poalele pârtiei de schi Bradu, în spatele complexului Capra Neagră, şi va dispune atât de spaţii închise, cât şi de amenajări exterioare. Clădirea va fi construită pe un teren de 15.000 de metri pătraţi, iar în aer liber vor fi zone amenajate pe aproape 13.000 de metri pătraţi. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene.

Lucrările la noul centru au început recent, iar întreaga investiţie va fi gata, cel mai târziu în decembrie 2014. „I-am atras atenţia constructorului că trebuie să menţină acelaşi ritm de lucru astfel încât, cel târziu la deschiderea sezonului de iarnă 2014-2015, acest obiectiv să fie funcţional“, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Finanţarea a fost acordată după ce un studiu de piaţă, realizat de specialişti angajaţi de Primăria din Braşov, a arătat că, în cinci ani, un astfel de centru de distracţie ar creşte numărul turiştilor cu 20%. Specialiştii estimează că aproximativ 65.000 de turişti vor trece pragul noului centru în primul an, la care se adaugă încă 63.000 de braşoveni.

În plus, în Poiana Braşov nu există posibilităţi de distracţie pe timp de vară, iar edilii vor ca staţiunea să fie plină tot timpul anului.

Pereţi de căţărare şi sală de minigolf

Centrul de agrement va dispune de un club de bowling cu o capacitate de 180 de persoane, cu opt piste profesionale, dar şi cu mese de biliard. În incintă va mai fi amenajată şi o sală de căţărare de 250 de metri pătraţi. Pereţii vor avea trei tipuri de dificultate, iar zece persoane vor putea să escaledeze simultan. Tot în interior va exista şi o sală de minigolf cu nouă module şi cu o capacitate de 50 de persoane.

Proiectul cuprinde şi spaţii de distracţii destinate celor mici. Aceştia vor avea la dispoziţie două piste de minibowling, jocuri electrice-electronice, simulatoare, mese de minihokey, minifotbal, sau minibasket. De asemenea, va exista şi spaţiu destinat odihnei şi discuţilor, dotat cu fotolii, mese şi scaune pentru public.

Distracţie în aer liber

Pe aproape 13.000 de metri pătraţi vor fi amenajate piste de skateboard, biciclete şi pârtii de sănii şi bob. Vor exista şi zone verzi, dar şi un parc pentru copii. „Este unul dintre proiectele importante pentru Braşov, care vizează crearea de spaţii de agrement în Poiană. Dezvoltarea staţiunii este una dintre priorităţi, iar aceasta cuprinde toate aspectele, de la infrastructura pentru schi, crearea de locuri de parcare, până la acest centru“, a mai spus George Scripcaru.

Două noi parcări

O problemă mare a staţiunii Poiana Braşov este lipsa locurilor de parcare. Anul acesta începe construcţia parcării din Poiana Mică, o investiţie de 30 de milioane de lei, tot cu fonduri europene. Parcarea va avea patru niveluri şi 434 de locuri. Pe banii Primăriei s-ar putea dubla numărul de locuri în parcarea de la intrarea în Poiana Braşov. Practic, se va mai construi un nivel peste actualul amplasament. Conform planurilor, parcarea va include şi un terminal pentru transportul public de persoane, un punct de informare turistică, spaţii destinate închirierii de echipamente sportive, de depozitare a bagajelor şi puncte de taxare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite