Părinţii lui Călin Farcaş spun că statul român şi-a bătut joc de fiul lor: „L-au lăsat, a murit ca un câine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii lui Călin, tânărul care a murit după ce a aşteptat doi ani un transplant de plămâni, spun că statul român şi-a bătut joc de fiul lor. Oamenii spun că băiatul lor a fost conştient până în ultima clipă şi a sperat mereu că va trăi.

Părinţii lui Călin Farcaş se pregătesc acum să îşi conducă fiul pe ultimul drum. Oamenii spun că nepăsarea statului român este principalul motiv pentru care fiul lor a murit. Nu au decis încă dacă vor da în judecată autorităţile. Părinţii lui Călin mai spun că fiul lor a sperat că va trăi până în ultima clipă.

„A fost foarte optimist, foarte puternic, vroia să se bucure de viaţă. A fost conştient până în ultimul moment. A sperat până i-a ieşit sufletul”, spune Viorica Farcaş, mama lui Călin.

Tatăl lui Călin este convins că, dacă statul român intervenea şi îl ajuta pe Călin acum doi ani sau chiar acum un an, fiul său ar fi trăit. „Există o vină a statului român, cei mai nenorociţi şi mai terminaţi, lasă omul să moară. Când n-a avut bani, i-au zis că n-are bani, după ce a avut bani, nu l-a mai băgat nimeni în seamă, l-au lăsat, a murit ca un câine, l-au trimis de la Braşov la Bucureşti şi de la Bucureşti la Braşov, să le fie ruşine”, a spus Călin Farcaş, tatăl băiatului.

Călin Farcaş a murit luni seara la spitatul Marius Nasta din Bucureşti în urma unui stop cardio-respirator. Suferea de hipertensiune pulmonară, afecţiune care îi afecta vasele de sânge din interiorul plămânilor. În ultimii doi ani a fost dependent de un aparat de oxigen şi ţintuit într-un scaun cu rotile. Sinfura lui şansă ar fost un transplant. Deşi strânsese cu ajutorul oamenilor cu suflet 200.000 de euro, a fost refuzat de toate clinicile din Europa din cauza lipsei unui acord clar între statul român şi Eurotransplant. Părinţii lui Călin spun că dorinţa băiatului lor a fost ca banii să ajungă la un alt pacient care are şanse reale să supravieţuiască.

Citeşte şi:

Ultimul mesaj al lui Călin Farcaş, tânărul mort după ce a aşteptat doi ani un transplant de plămâni: „Nu mai am putere să mă lupt şi cu statul“

Tânărul din Braşov care aştepta un transplant de plămâni a murit în urma unui stop cardiac. Autorităţi: „Cazul era complex, a fost refuzat şi de AKH Viena”

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite