Omul gospodar își face iarna car și vara sanie. Când face Primăria Brașov sania de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Brașov a publicat anunțul prin care încearcă să găsească o firmă care să proiecteze și să execute o sanie de vară în Poiana Brașov. Municipalitatea vrea să facă stațiunea atractivă tot anul.

Sanie de vară în Poiana Brașov FOTO Primăria Brașov
Sanie de vară în Poiana Brașov FOTO Primăria Brașov

O vorbă înțeleaptă din popor spune că „Omul gospodar își face iarna car și vara sanie”, cu trimitere la pregătirea din timp pentru ceea ce urmează. Numai că, atunci când vine vorba despre sania „de vară“, aceasta trebuie făcută iarna, dacă vrem să ne încadrăm în categoria gospodarilor.

Cam așa trebuie să fi gândit Primăria Brașov, din moment ce acum a publicat un anunț prin care caută o firmă care să proiecteze și să execute o sanie de vară pentru stațiunea Poiana Brașov.

Programul „Poiana Brașov – stațiunea celor patru anotimpuri” își propune ca stațiunea montană să devină atractivă nu numai pe durata sezonului de schi, ci pe a întregului an.

Instalația va avea o lungime de coborâre de 990 de metri și va include 60 de sănii. Va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradul, iar pentru a-i crește spectaculozitatea, traseul prevede mai multe zone de întoarcere care oferă o mai bună panoramă, cu înălțimi cuprinse între 7 și 13 metri, zone supraînălțate pentru traversarea unor trotuare sau căi de acces sau pentru a crea pantele necesare pentru urcare sau coborâre”, a specificat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Cele 60 de sănii prevăzute pentru instalație vor fi echipate cu un sistem de monitorizare a distanței între două vehicule succesive, astfel încât, la detectarea saniei din față, senzorii montați pe sania din spate să acționeze frânele magnetice.

„Acești senzori sunt alimentați cu baterii, montate și ele pe sănii, care se vor încărca rapid în stația inferioară, între zone de debarcare și cea de îmbarcare. Pe tot traseul saniei de vară se va monta un sistem de protecție (gard sau similar) astfel încât nu va fi posibil accesul pe traseul instalației”, a mai explicat Sorin Toarcea.

Durata implementării proiectului este de 14 luni, dintre care 5 luni pentru proiect și 9 pentru transpunerea sa în practică.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite