O braşoveancă a pus la cale o afacere necurată pentru a obţine credite bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetatorii au ridicat la percheziţii mai multe cărţi de muncă Foto.Poliţia Braşov
Anchetatorii au ridicat la percheziţii mai multe cărţi de muncă Foto.Poliţia Braşov

Femeia, de 42 de ani, este administratora unei societăţi comerciale din Braşov, care are 50 de angajaţi. Pentru că avea nevoie de bani, aceasta a pus la cale un plan, care i-ar fi adus zeci de mii de lei în buzunar, dacă pe fir nu ar fi intrat poliţiştii.

Astfel, afacerista s-a gândit să ia credite bancare pe numele unor oameni necăjiţi. Femeia le promitea locuri de muncă în firma ei şi i-a convins să ia, pe numele lor, credite bancare. Administratora le întocmea toate actele şi documentele necesare, false bineînţeles, apoi victimele sale se duceau cu dosarul la bancă şi cereau credit. Suspecta a reuşit să ia, pe numele unei persoane, un credit bancar în valoare de 30.000 de lei. Din aceşti bani, ea şi-a oprit 28.000 de lei, iar restul de 2.000 de lei i-au revenit celui care a solicitat împrumutul. În plus, femeia a întocmit, în paralel, alte cinci dosare, pe numele a cinci persoane, de pe urma cărora ar fi trebuit să ia credite în valoare de 90.000 de lei. Femeia şi-a încercat norocul pe la toate băncile. Cercetările au scos la iveală faptul că „în perioada noiembrie 2011 - iunie 2012, a contactat peste 30 de instituţii bancare în vederea acordării de produse bancare pentru ea sau pentru înlesnirea obţinerii de credite către diferite persoane, printre care şi cei cinci suspecţi. Aceasta urma să beneficieze de un coeficient însemnat din produsul acordat, de peste 50%", spun poliţiştii.

brasov

Poliţiştii au ridicat la percheziţii 72 de cărţi de identitate Foto. Poliţia Braşov

Nu a mai apucat, fiindcă pe fir au intrat poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. În data de 20 iunie, anchetatorii au efectuat trei percheziţii, una la locuinţa femeii şi la două puncte de lucru ale societăţii. De acolo, oamenii legii au ridicat 72 de cărţi de identitate, 50 de permise de conducere, 28 de cărţi de muncă, 2 paşapoarte, 4 unităţi centrale de calculatoar, 2 laptop-uri, contracte de împrumut, contracte de credit, evidenţe contabile, unităţi de stocare electronice şi un pistol cu bile. Poliţiştii au reţinut-o pe femeie pentru 24 de ore şi procurorii au cerut arestarea ei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanţa a dispus însă cercetarea ei în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea. Alte şase persoane sunt cercetate pentru complicitate la tentativă de înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite