Nemţii castrează gratuit câinii braşovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animalele sunt sterilizate şi microcipate gratuit
Animalele sunt sterilizate şi microcipate gratuit

Timp de o săptămână, Asociaţia de Protecţie a Animalelor „Milioane de Prieteni" desfăşoară o campanie de microcipare, castrare şi sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor din comunele Prejmer şi Lunca Câlnicului. Întreg procesul este finanţat de asociaţiile nemţeşti de protecţie a animalelor.

Acţiunile de castrare şi sterilizare a animalelor a început în urmă cu mai bine de o jumătate de an, la Tărlungeni şi Cristian. „Am fost solicitaţi de primari să venim şi în aceste zone pentru că sunt foarte multe animale fără stăpân care se înmulţesc necontrolat. Facem acest lucru gratuit, chiar şi pentru animalele locuitorilor care nu îşi permit să meargă cu ele la un veterinar. Este mult mai bine decât să omoare de câteva ori pe an puii acestor vietăţi, sau să le arunce la gunoi sau pe străzi", spune Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei Milioane de Prieteni din Braşov.

Braşov

Locuitorii din cele două comune îşi pot duce câinii şi pisicile la castrat/sterilizat şi microcipat,  în clădirea unde se organizează Târgul de Animale, între orele 9-16.

Braşov

Animalele fără stăpân sunt prinse, microcipate, sterilizate/castrate şi apoi eliberate, în cazul în care vreun localnic îşi ia angajamentul, sub semnătură, să le dea de mâncare şi apă. În caz contrar, patrupedele ajung în Azilul Canin de la Triaj. 

Braşov

Întreg procesul este finanţat de Asociaţiile nemţeşti de protecţie a animalelor. „Fac un apel la orice român cu suflet să doneze atât cât poate pentru a ajuta Braşovul şi implicit ţara noastră să îşi micşoreze numărul câinilor vagabonzi. Până acum nemţii au investit încontinuu ca să ne ajute, dar nu se poate să ne ajute la nesfârşit. Trebuie să facem şi noi, ca români ceva în acest sens", mai spune Cristina Lapis.

Campania de sterilizare va ajunge în curând şi la Zărneşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite