Moartea Elodiei, amânată de magistraţi, din cauza unei... erori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Cristian Cioacă a susţinut mereu că habar nu are unde este soţia sa Elodia
Poliţistul Cristian Cioacă a susţinut mereu că habar nu are unde este soţia sa Elodia

Astăzi, Elodia ar fi trebuit declarată oficial moartă, însă, din cauza unei erori materiale, mai sunt necesare alte 15 zile pentru a se putea elibera certificatul de deces. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

La începutul lunii noiembrie 2011, s-a stabilit ca dată a morţii 30 august 2007, data dispariţiei, dar şi  data când Cioacă a declarat că a văzut-o ultima oară în viaţă. Anchetatorii sunt convinşi că Elodia nu mai trăieşte şi că a fost victima unei crime.

La redactarea sentinţei însă, s-a produs o eroare materială ,iar pe data de 5 decembrie s-a corectat, iar hotărârea, în formă corectă, s-a trimis mamei Elodiei. De la primirea actului, potrivit legii, trebuie să treacă două săptămâni pentru a se putea elibera certificatul de deces. 

La 29 august 2007, Elodia a fost văzută ultima dată în viaţă. Cristian Cioacă, soţul avocatei, i-a anunţat dispariţia la poliţie abia la 5 septembrie 2007. Poliţistul a devinit suspectul principal şi se presupunea deja că Elodia este moartă. La 19 septembrie 2007 a început cercetarea penală a lui Cioacă pentru omor. În octombrie 2007 au demarat căutările trupului Elodiei Ghinescu. Scotocirile în pădurile şi în lacurile din Braşov, Argeş şi Covasna au continuat şi în 2008, şi 2009, însă fără niciun rezultat.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, crede că certificatul de deces al Elodiei este vital în dosarul de omor. „S-a ajuns la încadrarea de omor deosebit de grav, deoarece se presupune că domnul Cristian Cioacă a tranşat cadavrul Elodiei. În funcţie de rezultatul cercetărilor, încadrarea juridică poate fi schimbată", ne-a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

După eliberarea certificatului Cioacă ar putea fi trimis în judecată, sub acuzaţia de omor.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite