Moara care a explodat la Braşov aparţine unui grup de investiţii cu sediul în paradisul fiscal din Cipru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moara care a explodat aparţine unui grup de investiţii cu sediul social în Cipru
Moara care a explodat aparţine unui grup de investiţii cu sediul social în Cipru

Grupul Vel Pitar, cel care deţine şi Compania Şapte Spice care deţine moara unde a avut loc explozia soldată cu un mort şi cinci răniţi, este deţinut de fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat în România de către New Century Holdings (NCH), după cum apare pe site-ul oficial al grupului.

În decembrie 2001 s-a formeat S.C. Vel Pitar S.A., prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificaţie: Mopariv Râmnicu Vâlcea, Berceni Bucureşti, Mopariv Cluj Napoca şi Granpan Tecuci. Sediul noii companii este stabilit la Râmnicu Vâlcea.

„Anul 2007 a reprezentat trecerea la un nou tip de organizare. Compania Vel Pitar S.A. s-a divizat în trei societăţi autonome care au ca obiect de activitate panificaţia – S.C. Vel Pitar S.A., morăritul – S.C. Şapte Spice S.A. şi retailul – S.C. VP Magassin S.A.. Aceste activităţi s-au dezvoltat continuu în ultimii ani, astfel încât acum beneficiază de condiţiile necesare pentru a funcţiona autonom. Prin procesul de divizare noile companii fructifică mai bine oportunităţile oferite de piaţă în domeniile lor, gestionează mai bine resursele şi utilizează în mod direct veniturile obţinute. Fondul de investiţii Broadhurst Investments Ltd., administrat în România de compania New Century Holdings (NCH), deţine aproximativ 80% din toate cele trei firme rezultate în urma divizării”, se arată pe site-ul firmei.

Ce nu se spune este faptul că grupul de investiţii Broadhurst Investments Limited are sediul social în Cipru, ţară cunoscută ca fiind un paradis fiscal, la următoarea adresă: Nicosia 2-4, Arch Makarios III, Avenue Capital Center, etajul 9.

CITEŞTE ŞI: 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite