Misterul morţii fetiţei din Făgăraş: a făcut stop cardio-respirator în parcul de joacă la 9 ani. „Era perfect sănătoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parc de joacă FOTO Adevărul
Parc de joacă FOTO Adevărul

Moartea fulgerătoare a unei fetiţe de 9 ani din localitatea braşoveană Făgăraş, la petrecerea unui coleg de clasă, a lăsat o familie în doliu. Ancheta este cu atât mai complicată cu cât copilul n-a avut niciodată probleme cardiace, spun surse din rândul anchetatorilor.

Potrivit primelor informaţii furnizate duminică, 9 februarie, imediat după moartea copilului, aceasta a murit în urma unui stop cardio-respirator şi ar fi avut probleme cardiace. A fost versiunea mediatizată de mai multe publicaţii, care au citat surse din rândul anchetatorilor.

Reporterii „Adevărul” au aflat luni, 10 februarie, că familia nu ştia ca fetiţa să fi avut probleme de sănătate, cu atât mai mult probleme cardiace. „Copilul era perfect sănătos”, au declarat surse din apropierea anchetei pentru „Adevărul”.

De asemena, poliţiştii au verificat mâncarea care a fost servită la locul privat de joacă, unde a avut loc tragicul incident. „Nu există indicii că mâncarea sau celelalte condiţii de desfăşurare ar fi avut vreun rol în deces. Totul a fost în regulă”, arată aceleaşi surse. Reprezentanţii Institutului de Medicină Legală Braşov nu au dat detalii despre autopsia care a fost efectuată. În aceste condiţii, rămâne un mare semn de întrebare: ce ar fi putut cauza decesul unei fetiţe de 9 ani perfect sănătoase, cel puţin din ceea ce ştia familia ei.    

Petrecere cu final tragic 

Fetiţa de 9 ani învăţa la Colegiul Naţional „Radu Negru” din Făgăraş. „O iubeau şi o lăudau toţi, şi părinţii, şi colegi şi profesorii. Era premiantă şi avea multe dorinţe şi vise, ca orice copil (...) Erau cu toţii la ziua unui coleg de şcoală şi se distrau la locul de joacă privat denumit „Mickey Mouse”, de lângă restaurantul Transilvania din Făgăraş. Fetiţei i s-a făcut deodată rău, s-a aşezat pe o băncuţă, dar nu şi-a mai revenit. A fost solicitată Ambulanţa, în jurul orei 20.00. Sosiţi de urgenţă, medicii au resuscitat-o, dar, din păcate, inima micuţei n-a mai bătut. Medicul a fost nevoit să declare decesul în jurul orei 20.30”, relatează Monitorul Express.  

Tatăl, martor la cumplita tragedie

Tatăl fetiţei a fost martor la cumplita tragedie, arată sursa citată. Politiştii au preluat locul pentru cercetări, iar anchetele s-au finalizat spre miezul nopţii, urmând să fie continuate cercetările sub îndrumarea unui procuror. Surse din anchetă au precizat pentru Monitorul Expres că „micuţa a murit în urma unui stop cardio-respirator şi că avea probleme cardiace”. Din informaţiile obţinute de „Adevărul”, familia nu ştia că fetiţa ar fi avut astfel de probleme. 

„La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 20.26, Poliţia Municipiului Făgăraş a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că la un loc de joacă amplasat pe raza municipiului Făgăraş se află o persoana, în vârsta de 9 ani, în stare de inconştienţă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical, care în urma efectuării protocolului de resuscitare, a declarat decesul persoanei. Cadavrul a fost ridicat şi transportat la spital în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei reale a decesului. În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de «ucidere din culpă», instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş, în care se va propune soluţie legală la finalizarea cercetărilor“, este declaraţia oficială a IPJ Braşov.

Citeşte şi

Fetiţă de 9 ani găsită moartă într-un parc de joacă. Martorii susţin că fata anunţase că se simte rău

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite