Mesaj RO-Alert privind prezenţa unui urs pe Pârtia Clăbucet din Predeal. Jandarmii au intervenit pentru a îndepărta animalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
urs partie

Un mesaj RO-Alert a fost emis, sâmbătă după-amiază, prin care este anunţată prezenţa unui urs pe Pârtia Clăbucet din Predeal. Jandarmii braşoveni au intervenit pentru a îndepărta animalul, iar în prezent acolo se află trei patrule ale Jandarmeriei pregătite să acţioneze dacă ursul va reapărea.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov au anunţat că a fost semnalată prezenţa unui urs pe Pârtia Clăbucet din Predeal.

Ca urmare, a fost emis un mesaj RO-Alert pentru avertizarea turiştilor.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Braşov, sâmbătă, în jurul prânzului, a fost un apel 112 care semnala prezenţa unui urs în zona pârtiei Clăbucet din Predeal. 

"Iniţial a fost direcţionată o patrulă de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Predeal care a îndepărtat ursul din zonă, până la aproximativ 500 de metri depărtare de locul de îmbarcare pentru teleschi. Ulterior au mai fost direcţionate încă două patrule”, au precizat reprezentanţii Jandarmeiri Braşov. 

Sursa citată a menţionat că în prezent în zona pârtiei Clăbucet se află trei patrule de jandarmerie, cu nouă jandarmi în total, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov transmite mesaje RO-Alert din oră în oră.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite