Mașinile cele mai predispuse și cele mai puțin predispuse să fie implicate în accidente rutiere

0
Publicat:

Mașina cea mai predispusă la accidente în România este BMW, cu peste 4 mașini din 5 implicate în evenimente. Cea mai sigură este Alfa Romeo, iar recordul de accidente aparține unui Volkwagen Passat

Peste 80% din BMW-urile din România au fost implicate în accidente FOTO dezmembrari.ro
Peste 80% din BMW-urile din România au fost implicate în accidente FOTO dezmembrari.ro

Cel mai probabil să fiți implicați în accidente rutiere în România este dacă vă aflați la volanul unei mașini BMW. Mai bine de patru mașini fabricate de bavarezi sunt implicate în accidente în țara noastră, potrivit unui studiu publicat de compania de date auto carVertical.

Autorii spun că, de fapt, nu numai în țara noastră BMW-urile sunt implicate atât de des în incidente, ci aceasta este o tendință la nivel global. Mașini scumpe și puternice, acestea sunt preferate de cei mai mulți tineri care iubesc viteza, dar nu au suficientă experiență.

În schimb, raportat la numărul de mașini aflate pe străzile din țara noastră, cel mai rar se întâmplă să vedem un Alfa Romeo atunci când se întâmplă un accident. Deși BMW-urile sunt implicate foarte des în accidente, cele mai scumpe daune au fost plătite în 2023 pentru mașinile Porsche, Jaguar și Mercedes-Benz care au suferit accidente rutiere.

Dintre toate BMW-urile din România care au fost verificate pe carVertical, nu mai puțin de 80,3% fuseseră avariate în trecut. Honda (79,3%), Hyundai (71,1%), Porsche (69,6%) și Mitsubishi (68,5%) sunt, de asemenea, mărci la care se descoperă des avarii rezultate în urma accidentelor așa că, prin urmare, cumpărătorii ar trebui să fie precauți atunci când cumpără aceste mărci de mașini.

BMW este o marcă de automobile foarte căutată, dar în ciuda faptului că vorbim despre un producător de vehicule de lux, modelele mai vechi și mai accesibile ca preț sunt adesea achiziționate de șoferi tineri, fără experiență. De asemenea, conform companiilor de asigurări, șoferii BMW sunt mai predispuși să-și asume riscuri atunci când conduc. Așadar, nu este de mirare de ce se află în fruntea listei mărcilor de mașini cu cele mai frecvente daune”, a dezvăluit Matas Buzelis, expert auto și șeful departamentului de comunicații al carVertical.

Mașinile Alfa Romeo din România sunt cel mai puțin avariate – doar 42,5% din toate vehiculele verificate pe carVertical au fost avariate. Renault (44,6%), Jeep (45,6%), Peugeot (46,4%) și Nissan (46,5%) au procentaje asemănătoare.

Când vine vorba despre înregistrări de daune, unele mărci de vehicule din România au mai multe incidente consemnate în rapoartele lor istorice. În medie, o mașină Honda verificată pe carVertical are 3,1 înregistrări de daune, urmată de Lexus (2,8), BMW (2,7), Mitsubishi (2,6) și Land Rover (2,56).

Experții spun că este normal ca, în medie, o mașină să fie implicată într-un accident o dată la cinci ani. Recordul în România îl deține un Volkswagen Passat, care are în istoric nu mai puțin de 32 de accidente în care a fost implicat.

Vehiculele Citroen suferă cele mai puține accidente – modelele franțuzești au avut în medie 1,77 daune descoperite pe carVertical, Alfa Romeo – 1,79, Renault – 1,81, Nissan – 1,88 și Peugeot – 1,89. Acești producători se concentrează pe producerea de mașini de clasă economică care nu atrag de obicei șoferii pasionați de viteză și prin urmare ajung să aibă accidente mai rar.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite