Mai multe contracte de muncă, în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul contractelor individuale de muncă a crescut de la 13.335 în primele trei luni ale anului 2009, la peste 17.000, în aceeaşi perioadă a anului în curs.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă sunt optimişti în ceea ce priveşte situaţia angajărilor din judeţ. „Avem un trend ascendent în ceea ce priveşte încheierea contractelor individuale de muncă, ceea ce înseamnă că economia este pe cale să îşi revină. Creşterea este înregistrată după un an de zile, când au fost raportate foarte multe lichidări, decât contracte noi", a spus Bogdan Roman, directorul coordonator al ITM Braşov.

În acest moment, numărul contractelor de muncă încheiate în judeţul Braşov este aproximativ egal cu cel al lichidărilor. De asemenea, 281 de angajatori au depus declaraţii pentru trimiterea în şomaj tehnic a angajaţilor. Potrivit ITM, zona Făgăraş continuă să stea într-un con de umbră în ceea ce priveşte numărul angajărilor.

Inspectorii ITM au programat o serie de acţiuni de control pentru anul 2010. Societăţile cu mai puţin de 50 de angajaţi, dar şi laboratoarele de analize din spitale vor fi printre instituţiile vizate.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite