Lucrările de Colegiul de Alimentaţie de la Uzina II vor fi terminate la finele acestei luni. În clădire trebuie să se mute elevii de Liceul Sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările trebuiau încheiate de câteva luni, dar s-a întârziat după ce primul constructor a amandonat şantierul. Chiar dacă reabilitarea va fi gata la finele acestei luni, nu se ştie încă data la care elevii de la Colegiul Sportiv se vor muta în clădire.

Clădirea fostului liceu de Alimentaţie Publică şi Turism de la Uzina II, din Braşov, a fost lăsată de izbelişte în anul 2011, după ce mai multe licee au fost comasate şi aici nu s-au mai ţinut cursuri. Culmea, cu doi ani înainte tocmai fusese renovată. A fost izolată termic, iar laboratoarele modernizate. Declinul a început după ce instituţia a fuzionat cu Colegiul Economic Andrei Bârseanu. Clădirea a rămas goală, nu a fost păzită şi s-a furat tot de ce s-a putut. Mai întâi a dispărut tot ce a fost din metal şi a putut fi vândut la fier vechi. Apoi hoţii au trecut la instalaţiile sanitare şi la cablurile electrice. Majoritatea geamurilor au fost sparte. În plus mai mulţi oameni ai străzii s-au adăpostit aici şi au distrus şi mai mult clădirea.

După ce a ajuns aproape o ruină, în februarie 2016 Primăria a alocat 1,55 milioane de lei pentru refacerea sălilor de clasă. Lucrările trebuiau terminate de câteva luni, dar constructorul a abandonat şantierul. A fost organizată o nouă licitaţie şi reabilitarea a continuat. Potrivit reprezentanţilor primăriei mai sunt de efectuat lucrări la faţade şi ceva amenăjări interioare, care se vor finaliza la finele acestei luni.

 În acest colegiu trebuie să se mute elevii de la Liceul cu Program Sportiv. Se va amenaja şi un teren de sport multifuncţional. Chiar dacă lucrările de reaparaţii vor fi gata la finele aceste luni, reprezentanţii Primăriei nu ştiu când se vor muta aici şi elevii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite